Instituţiile culturale nu se desfiinţează şi nu îşi schimbă locaţia

 

Controversele legate de comasarea instituţiilor de cultură tecucene au depăşit de mult graniţele municipiului. S-a ajuns până în acel punct în care anumite persoane au sunat la Primăria Tecuci ca fiind din partea Ministerului Culturii, persoane care n-au nici o legătură cu ministerul. Exacerbarea acestui subiect a atins nivelul la care unii au început să discute despre desfiinţarea Muzeului tecucean, lucru despre care nici nu poate fi vorba.

Aseară, primarul Lucian Costin, a fost prezent în studioul Tv 24 T, unde a vorbit, printre altele, despre comasarea instituţiilor tecucene.

„Mandatul fostului manager s-a încheiat la începutul acestui an, motiv pentru care am fost nevoiţi să numim un manager interimar pe o perioadă determinată. Urmează să facem un concurs de proiecte şi cine va veni cu proiectul cel mai viabil pentru această instituţie va fi şi câştigătorul”, a declarat Lucian Costin.

Edilul a dat asigurări că această comasare pe care unii oameni de cultură din Tecuci au văzut-o ca pe un act îndreptat împotriva culturii, va fi un act benefic culturii.

„Cele trei instituţii de cultură – Muzeu, Casa de cultură şi Bibliotecă, consumă din banii noştri, ai tecucenilor, 24 de miliarde pe an. De 24 miliarde de lei vreau să văd că se întâmplă lucruri, vreau să văd evenimente. Din păcate nu le văd pentru că cei mai mulţi bani se duc pe salarii”, a precizat primarul.

Intenţia sa este de a reduce numărul de posturi în aceste instituţii, iar reorganizarea nu înseamnă că se vor închide Muzeul, Biblioteca sau Casa de cultură.

„O să vin cu propunerea în Consiliul local şi acesta va decide reorganizarea pe care vreau să o fac. Dacă va crede că e bine aşa cum e în prezent, nu suntem pe calea cea bună şi asta înseamnă că avem un Consiliu local care nu face altceva decât să-şi bată joc de banii tecucenilor în continuare”, a conchis primarul tecucean.

Prin urmare, chiar şi în cazul comasării, clădirea se va numi în continuare „Teodor Cincu”, va avea ca destinaţie muzeu, iar Muzeul va fi un serviciu în cadrul noii instituţii.

Teodor Cincu a dorit ca în clădire să fie un muzeu, lucru care nu se va schimba, dar în donaţie nu se specifică faptul Muzeul trebuie să fie o instituţie de sine stătătoare.

 

2 thoughts on “Instituţiile culturale nu se desfiinţează şi nu îşi schimbă locaţia

  1. Foarte corectă poziția domnului primar. Păcat că domnia sa este sabotat chiar din interiorul organizației locale a PNL. În ultimile zile unii membri ai acestei organizații postează fie pe facebook, (mai ales de pe conturi false), fie pe diverse bloguri opinii contrare exprimate de domnul primar. Cei ma activi în acest sens sunt domnii Petică și Dojan. Această acțiune este combinată cu atacuri la adresa dl. Pelin, (precum și al Ateneului pe care îl deține), considerat de aceste persoane susținătorul acestui proiect de reorganizare al instituțiilor de cultură din oraș.

  2. În timpul administrației PSD instituțiile de cultură tecucene au fost deprofesionalizate și încadrate cu persoane lipsite de competențe în domeniu. O reformă este imperios necesară.

Comments are closed.