Sumele plătite ilegal în conflictul dintre administraţia PSD şi fostul manager al Casei de cultură trebuie restituite

 

Deciziile administraţiei locale în legătură cu îndepărtarea fostului manager al Casei de cultură Tecuci şi numirea unui manager interimar fac obiectul unui raport al Curţii de conturi.

Organul de control solicită recuperarea sumelor plătite ilegal în războiul lui Hurdubae cu Lucia Gologan, fostul manager al instituţiei culturale, iar termenul limită este 30 aprilie 2021.

Sevicii juridice

„Veţi stabili întinderea prejudiciului adus bugetului Casei de cultură Tecuci ca urmare a efectuării de plăţi nelegale reprezentând contravaloarea contractului de servicii juridice nr. 0112164/05.04.2018 la care s-au adăugat cheltuieli de executare şi alte costuri şi veţi dispune măsuri legale de recuperare a acestuia”, se arată în decizia Curţii de conturi.

Plăţi reparatorii

O altă decizie a Curţii de conturi, referitoare la acelaşi conflict, stipulează: „Veţi stabili întinderea prejudiciului adus bugetului Casei de cultură Tecuci ca urmare a efectuării de plăţi reparatorii nejustificate în cazul managerului, reprezentând cheltuieli salariale, cheltuieli de judecată şi alte costuri, pentru care instanţele de judecată au dispus anularea actelor administrative emise de Primarul UAT Tecuci şi în baza cărora s-a stabilit suspendarea managerului, pe motiv că acestea sunt nelegale şi neîntemeiate şi veţi dispune măsurile legale de recuperare a acestuia”.

În raportul său, organul de control atrage atenţia că nerecuperarea prejudiciilor ca urmare a nedispunerii şi a neurmăririi de către conducere a măsurilor transmise de Curtea de conturi, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau amendă. Termen de realizare: 30 aprilie 2021.

Prin urmare, banii plătiţi ilegal în acest conflict al orgoliilor vor trebui să se întoarcă în bugetul Casei de cultură. Actualul manager interimar al instituției, Diana Cioclu, chiar dacă putea fi numită în funcție doar pentru 120 de zile, a fost lăsată să conducă Casa de cultură doi ani și șapte luni. Rămâne de văzut cine trebuie să restituie aceste salarii însușite ilegal.

 

One thought on “Sumele plătite ilegal în conflictul dintre administraţia PSD şi fostul manager al Casei de cultură trebuie restituite”

  1. Nu e nici o coincindenta vizita d-lui Oliwer la biblioteca…
    Asa face el, se duce din cand in cand la biblioteca si pune poze pe facebook …

Comments are closed.