Primăria Tecuci: Unii au părăsit instituţia, alţii sunt pe picior de plecare

 

Miercuri, 17 martie 2021, primarul Lucian Costin a fost prezent în studioul Pro Fm, unde a vorbit despre situaţiile cu care se confruntă comunitatea tecuceană, precum şi modul în care vor fi remediate acestea.

Printre altele s-a discutat despre diferenţa dintre mediul antreprenorial privat şi administraţia publică, despre numărul angajaţilor din Primărie sau al celor care ar putea pleca în cazul interzicerii cumulului pensiei cu salariu.

„În privat oamenii au o responsabilitate mai grea pe umerii lor. În administraţia publică, legea funcţionarilor publici le acordă foarte multe beneficii, privilegii, lucru care îi face să fie mai relaxaţi. Ceea ce trebuie să înţeleagă funcţionarul public, ceea ce trebuie să înţeleagă angajatul contractual care lucrează în administraţie este că noi trebuie să fim în slujba cetăţeanului, suntem plătiţi de cetăţeni şi trebuie să livrăm ceea ce cetăţenii aşteaptă de la noi”, a declarat primarul tecucean.

Edilul a menţionat că a găsit în Primărie funcţionari cu care nu s-a înţeles din acest punct de vedere, iar unii au ales să părăsească instituţia.

„Dacă iniţial am plecat de la 165 de oameni, astăzi suntem undeva la 135. Vor mai pleca, sunt câteva cereri de transfer în aprobare, mai sunt persoane care vor ieşi la pensie. Aşteptăm cu interes legea prin care se interzice cumulul salariului cu pensia la stat şi atunci o să mai plece zece persoane din instituţie”, a precizat Lucian Costin.

În privinţa organigramei, a fost reiterată intenţia ca numărul angajaţilor din Primărie să fie în jurul a 110 funcţionari, edilul afirmând că aceştia ar fi suficienţi pentru a duce la bun sfârşit toate sarcinile de serviciu.

„Astăzi sunt compartimente în care avem surplus de oameni şi compartimente unde avem nevoie de oameni”, a mai spus primarul, menţionând că actuala organigramă prevede 211 funcţii. „Scopul meu este să o înjumătăţesc şi o să demonstrez că vom putea face performanţă mai multă cu oameni mai puţini.”    

Pe de altă parte, sunt voci în comunitate care solicită ocuparea celor 211 funcţiilor, argumentând că din moment ce au fost alocate Tecuciului trebuie făcute angajări pe aceste posturi. Acest lucru ar putea fi făcut în detrimentul eficienţei şi al performanţei administrative.

 

2 thoughts on “Primăria Tecuci: Unii au părăsit instituţia, alţii sunt pe picior de plecare

  1. Numarul de persoane gandit de dl PRIMAR AL PRIMARIEI TECUCI (110) ,cred ca este apreciat de majoritatea tecuceana .Nu trebuie sa fie marita schema de organizare ! Banii se pot folosi pentru asfaltari ,amenajari acolo unde sunt absolut necesari .Sa speram ca se revine la normalitate si in orasul TECUCI ,FIECARE ANGAJAT AL PRIMARIEI SA STIE FISA POSTULUI ,sa munceasca opt ore fara plimbari in timpul programului si locuitorii orasului vor aprecia munca lor !

  2. Să aibă și studii potrivite, nu doar vechime, pentru funcțiile de conducere.

Comments are closed.