Dezbatere publică privind delegarea Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân

 

Primăria Tecuci a pus în dezbatere publică „Proiectul de hotărâre privind aprobarea delegării gestiunii prin concesiune a Serviciului public pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Municipiul Tecuci”.

În prezent la adăpostul canin sunt cazați 460 câini, iar capacitatea maximă autorizată de DSV Galați este de 480. O dată cu delegarea prin concesiune a Serviciului public pentru gestionarea câinilor fără stăpân, atribuțiile vor reveni operatorului.

Dat fiind faptul că adăpostul canin se află într-o zonă de case, dar și faptul că s-au înmulțit considerabil câinii fără stăpân în municipiul nostru, este  necesară concesionarea prin licitație publică a serviciului de ecarisaj și înființarea altui adăpost în extravilanul Tecuciului.

În anii 2019 și 2020, Societatea Administrarea Cimitirelor și Spațiilor Verzi SRL Tecuci, care are în administrare adăpostul canin, a cheltuit 1.794.394 lei pentru un număr mediu de 70 câini capturați/lună și întreținerea unui număr mediu de 450 câini/lună. Aceasta, în condițiile în care hrana câinilor a fost asigurată de către fundații, asociații sau iubitori de animale, care au adoptat patrupede.

Proiectul poate fi studiat la sediul Primăriei Municipiului Tecuci în cadrul Serviciului monitorizare servicii publice, cam. 15, cât și AICI.

Recomandările scrise ale cetățenilor cu privire la proiectul supus dezbaterii publice, vor fi depuse până la data de 16 aprilie 2021, la sediul Primăriei Municipiului Tecuci, transmise la numărul de fax 0236.816.054, sau în format electronic la adresa de e-mail [email protected].

Dezbaterea publică va avea loc la Casa de cultură Tecuci, sala Studio, în data de 20 aprilie 2021, ora 11. Prezența în sală se va face cu respectarea prevederilor Legii nr. 55/15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.