Opoziţia depune eforturi susţinute pentru ca investitorii să ne ocolească

 

La ultima prezenţă a primarului Lucian Costin în studioul Tv 24 T a fost pusă pe tapet situaţia locurilor de muncă şi a investitorilor care ocolesc municipiul Tecuci. Cu această ocazie am fost informaţi că la nivel de mediu de afaceri există tatonări pentru înfiinţarea celei mai mari fabrici de alcool din ţară.

Fabrica de la Tecuci ar urma să fie făcută cu o investiţie de 30 milioane de euro.

„Nu cred că vor înţelege mulţi pierderea pe care am suferit-o prin faptul că nu a fost aprobat Parcul industrial. Această investiţie de Parc industrial era benefică, era o formulă prin care puteam să atragem firmele”, a declarat Lucian Costin.

Se pare că în ciuda împotrivirii în Consiliul local a consilierilor PSD şi UIPT, investitorii aleg să vină la Tecuci.

„Vin, dar în momentul în care Focşani licitează şi spune <vino că îţi dau teren, utilităţi şi ce vrei tu gratuit>, nu mai vine investiţia la Tecuci unde trebuie să cumpere terenul. Eu vin din mediul de afaceri, dacă am această ofertă mă duc unde este mai ieftin. Iar astăzi o firmă mare care vrea să vină să creeze locuri de muncă bine plătite către tecuceni şi are de ales, eu vă spun că ratează Tecuciul, sare peste el. <Ce îmi daţi la Tecuci? Nu îmi daţi nimic. Nu vă supăraţi dar mă duc la Piatra Neamţ că acolo au înfiinţat Parc industrial şi îmi dă teren gratuit.> Şi atunci am pierdut o investiţie. Am pierdut locuri de muncă pentru Tecuci şi automat bani la buget”, a mai spus edilul.

Lipsa locurilor de muncă, a investiţiilor făcute pentru a oferi aceste locuri de muncă, este unul dintre factorii care au condus la pierderea mandatului de către fosta administraţie.

Acest deziderat, veşnic actual, este în măsură să îngroape sau să ridice o administraţie indiferent de culoarea sa politică. De acest lucru este conştientă opoziţia PSD – UIPT care preferă instrumentul ajutoarelor sociale în locul oferirii unui loc de muncă, doar pentru a nu lăsa actuala administraţie să se ridice şi să ne ridice.