Tecuciul va avea Centru cultural

 

Municipalitatea intenţionează să cumpere unul dintre edificiile simbol ale municipiului Tecuci. Hotelul Turist va fi achiziţionat de către Primărie şi transformat cu fonduri europene într-un grandios centru cultural.

Centrul cultural „Dunărea de Sus”, va fi numele locaşului care va găzdui tot ceea ce înseamnă cultură în municipiul Tecuci. A fost aleasă această titulatură pentru a nu fi confundată cu cea a celuilalt centru cultural, aflat în aval.

După modelul confraţilor noştri de mai jos, unde îşi desfăşoară activitatea Fanfara „Valurile Dunării”, în cadrul acestui centru se va înfiinţa Fanfara „Dunărea Albastră”.

Centrul va avea două săli de spectacole şi trei încăperi destinate expoziţiilor. De asemenea, clădirea va găzdui şi birourile tuturor instituţiilor de cultură din municipiul nostru. Va avea camere unde vor putea fi găzduiţi invitaţii veniţi din alte localităţi, precum şi o sală de mese.

 

2 thoughts on “Tecuciul va avea Centru cultural

  1. Eu încă sper ca în orașul nostru să se construiască un nou spital. Știu ca fosta administrație a cheltuit bani buni cu studiile de fezabilitate și proiectul pentru acest așezământ medical, iar mai apoi abandonat de fostul edil. Poate noul primar va reuși să introducă acest proiect în Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) care dispune 30 de miliarde de euro de la UE pentru relansarea economică.
    În ceea ce privește centrul cultural, mă întreb cui va servi? Ce oameni de cultură avem noi în Tecuci, cine vine la manifestările culturale oraganizate în acest oraș uitat de lume și de Dumnezeu? Mai bine să modernizăm infrastructura orașului, să reabilităm clădirile de patrimoniu care stau să cadă, să restaurăm monumentul eroilor ceferiști, să reamenajăm parcurile lăsate de izbeliște etc., iar mai apoi ne putem gândi să participăm la proiectul Tecuci -Capitală Europeană a Culturii în 2027. Nu de alta, dar cei care ne vor vizita cu acel prilej să aibă ce vedea.

  2. Să înțelegem că acest text se înscrie în categoria ,,păcăleli de 1 aprilie” sau ,,tecucenii spun lucruri trăsnite”? Dacă nu, sunt de acord cu d-na Eugenia: fața orașului trebuie schimbată. Trebuie investit masiv în modernizarea orașului, transformat în ultimi ani într-un adevărat sat, abandonat de tinerii care nu au niciun viitor aici.

Comments are closed.

error: Content is protected !!