Primăria Tecuci: Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

 

Datele cu caracter personal sunt orice informații care se referă la o persoană fizică identificată sau identificabilă. Informațiile diferite care, adunate, pot duce la identificarea unei anumite persoane constituie și ele date cu caracter personal.

Exemple de date cu caracter personal: un nume și prenume; o adresă de domiciliu; o adresă de e-mail, cum ar fi [email protected]; un număr de act de identitate; date deținute de către un spital sau un medic, care ar putea fi un simbol ce identifică în mod unic o persoană, etc.

Exemple de date considerate ca neavând caracter personal: codul de înregistrare al unei societăți; o adresă de e-mail, cum ar fi [email protected]; datele anonimizate.

Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

La Primăria Tecuci continuă miştocăreala pe banii contribuabililor. Pe de o parte concursurile sunt anonimizate, pe de alta numele celor care au întârzieri la plata taxelor locale sunt afişate fără nici o reţinere.

 De aici ce ar trebui să înţeleagă contribuabilii tecuceni? Că protecţia datelor personale se aplică doar persoanelor care au plătite la zi taxele şi impozitele? Se pare că toţi acei bani plătiţi pentru ca unii funcţionari din Primărie să urmeze Cursuri GDPR (General Data Protection Regulation – Regulament general privind protecția datelor) au fost bani irosiţi.

Solicităm pe această cale tratament egal pentru toţi contribuabilii municipiului Tecuci, ori primesc toţi coduri, ori să se afişeze numele tuturor. Acest mod de abordare, în care unii primesc coduri iar alţii nu, este departe de a fi etic.