Asociaţia Pensionarilor din Tecuci îmbină utilul cu plăcutul

 

În anul 2018 lua ființă și la Tecuci Asociația Pensionarilor, care își coordonează activitatea cu cea a Federației Naționale a Pensionarilor România şi cu Uniunea Județeană a Pensionarilor Galați.

Asociația Pensionarilor Tecuci este administrată de Sevastița (Nuța) Donici care este și președinte în comisia de conducere, Jenica Radu – vicepreședinte, Mircea Partenie – secretar, Zamfirel Savin – trezorier-casier și Nicolae Trifan – membru.

De la înființare și până în prezent Asociația a reușit să adune 602 membri cu adeziune / carnet. Cotizația anuală a membrilor este de 12 lei/an.

Acești membri sunt atât din Tecuci cât și din localitățile apropiate, iar pensionarii care vor să se înscrie o pot face în zilele de luni, miercuri și vineri, intervalul orar 9 – 13 la parterul Casei de cultură, acolo unde este găzduită această Asociație. Documentele necesare înscrierii sunt copie după carte de identitate și cupon pensie.

„În luna octombrie facem trei ani de activitate. Am strâns membri, avem activități și ușa noastră este deschisă oricărui pensionar. Federația  ne reprezentă interesele, ne dau ajutoare financiare, care, în general, se duc la cei mai vulnerabili dintre noi, cei care au pensie mică sau care în urma unor situații mai dificile chiar au nevoie”, precizează președinta Asociației.

Aflăm că există un program lunar bine pus la punct, din care nu lipsește munca, campaniile de întrajutorare, vizitele la instituții culturale, excursii, întâlniri diverse, dar și distracția, respectiv marcarea zilelor de naștere ale colegilor.

 „Anul trecut am acoperit o casă cu tablă, am renovat două camere şi am adus mobilă unei colege din Satu-Nou, aflate în dificultate. Ne-am mobilizat pentru cele necesare și tot noi am fost mâna de lucru. Facem muncă voluntară, am fost la cules de fructe, curățăm parcurile periodic, în această perioadă avem activitatea <Dăruim și fericim>, o campanie pentru sărbătorile pascale. Anul trecut am avut 100 pachete distribuite la Paști, 71 de pachete conținând alimentele de bază de Crăciun, iar în acest an sunt în pregătire pentru 60 de persoane.

Miercuri, 7 aprilie de la ora 10, la Casa de cultură organizăm acțiunea <Controlează-ți sănătatea gratuit>, unde se va măsura presiunea arterială și glicemia. Ne sprijină în demers personalul Direcției de Asistență Socială. Am avut de curând întruniri religioase cu pr. Joghiu, instruire ISU, diverse vizite la Contec Foods, Bibliotecă, Muzeul Aviației, ș.a.

Ne anunțăm și suntem prezenți la evenimentele care se derulează în municipiul nostru, suntem deschiși la propunerile care vin în interiorul Asociației și încercăm să ne întrunim respectând condițiile impuse pe starea actuală de pandemie. Ajutăm, în limita posibilității confrații noștri și sperăm că nu o să mai dureze mult până când promisiunea primarului va deveni realitate, aceea de a avea sediul nostru la casa ninsă de pe Bulevard”, menţionează Sevastiţa Donici.

Aceste întruniri, comunicarea, fac bine membrilor Asociației Pensionarilor, mai ales că în unele cazuri, unde este rămas doar unul din perechea de altădată, există multă singurătate.

Persoanele care doresc să se înscrie și să facă parte din această echipă, sunt primite cu drag.

 

sursa foto: Grupul Asociaţia Pensionarilor Tecuci