Strada Sergent Serea modernizată de la un capăt la celălalt – Foto

 

Multe dintre străzile cartierelor tecucene au fost uitate în privința racordării la utilități și asfaltărilor. Chiar dacă din patru în patru ani li se promitea că și strada lor va beneficia de modernizări, cetățenii și doleanțele lor au fost uitate, pe de o parte din lipsa fondurilor, pe de altă parte din neputință ori nepăsare.

Ieri, 11 aprilie, am constatat că lunga stradă Sergent Serea din cartierul Satu Nou, care se întinde din dreptul Parcului Carol I (Ocaua lui Cuza) până la varianta de ocolire a municipiului, a beneficiat de îmbunătățiri considerabile. Au fost montate țevile și conductele pentru canalizare, apoi s-a trecut la asfaltare.

În prezent strada este asfaltată în proporție de 80% , rămânând de terminat asfaltarea la bifurcația străzilor și parte din trotuare și podețe în dreptul curților. Localnicii întâlniți  pe această stradă au declarat că au avut așteptări după fiecare alegeri locale, deoarece fiecare candidat la Primărie le  promitea că se va realiza dar niciunul nu a pus în aplicare promisiunea.

 Unul dintre localnicii străzii, a precizat că are 70 de ani, acolo a s-a născut și trăit o viață și nu mai spera să vadă vreodată strada asfaltată, toată perioada cât a lucrat fiind obișnuit să poarte noroiul în strada principală la stația de microbuz. Acum, spune că are trei luni de când tot privește cum se lucrează și e mulțumit că a venit şi vremea acestei străzi „să intre în rândul lumii״.

Sperăm ca la votarea bugetului local, consilierii locali să ia în considerație că multe asemenea străzi din municipiul Tecuci sunt așteptate de o viață pentru a fi modernizate.