Ministrul Sănătăţii a fost demis. Dan Barna ministru interimar

 

Ministerul Sănătății a elaborat astăzi, 14 aprilie 2021, un ordin prin care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților. Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan a fost publicat în Monitorul Oficial.

Acesta introduce un punctaj pe baza unei grile. Cu cât o localitate are mai multe puncte, cu atât situația epidemiologică este considerată mai gravă și poate intra în carantină.

Astfel, municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori riscă să intre în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Rata de incidență cumulată în 14 zile de la care se poate institui carantina este de 3 cazuri la o mie de locuitori. Pentru ieșirea din carantină este prevăzut un singur criteriu: rata de incidență mai mică de 3 cazuri la o mie de locuitori.

Nemulțumit că secretarul de stat Andreea Moldovan, din Ministerul Sănătății, a trimis la publicare în Monitorul Oficial acest ordin, fără să fie consultat, primul ministru a solicitat demisia secretarului de stat.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cel care a promovat-o pe Moldovan în funcția de secretar de stat, s-a opus acestei demiteri, scrie g4media.ro.

Premierul Florin Cîțu a anunțat printr-un comunicat oficial că a trimis președintelui Iohannis documentele de revocare din funcție a lui Vlad Voiculescu și demiterea Andreei Moldovan. Dan Barna va fi ministru interimar al Sănătății.