În acest an Spitalul primeşte dublul fondurilor alocate în anii precedenţi

 

Ieri, 13 aprilie, primarul Lucian Costin a fost prezent în studioul Tv 24 T, unde au fost luate în discuţie nemulţumirile apărute pe fondul realizării lucrărilor de modernizare în municipiul Tecuci. Au fost reiterate o serie de aspecte, precum faptul că lucrările nu pot fi executate peste noapte sau că administraţia nu poate face în şase luni, de când este la conducerea oraşului, ceea ce nu s-a făcut în 30 de ani.

Pe parcursul prezenţei sale, edilul s-a referit şi la nemulţumirile privind alocarea de fonduri la Spital. Există voci care sugerează că în Proiectul de buget pe anul în curs au fost alocaţi prea puţini bani, chiar dacă sunt mult mai mulţi decât au fost alocaţi în anii precedenţi.

„În anii din urmă se acordau maxim 200.000 lei, anul acesta am alocat 500.000 lei pentru Spital, dublu faţă de ce a fost până acum”, a declarat Lucian Costin.

Edilul a informat faptul că se fac demersuri pe lângă Ministerul Sănătăţii pentru alocarea de fonduri Spitalului şi se intenţionează accesarea de fonduri europene pentru construirea unui alt corp de spital, pe lângă cel la care aflat în fază avansată. Despre noul corp care urmează să fie construit în curtea spitalului am aflat că este în faza de obţinerii de avize, după care proiectul cu avizele va fi depus la Compania Naţională de Investiţii care va demara execuţia acestui obiectiv.

Discuţiile referitoare la Spitalul municipal „Anton Cincu” au continuat cu referire la faptul că de serviciile sanitare oferite beneficiază toată zona Tecuciului, fără ca primarii acelor localităţi să se implice financiar.

„Eu sunt aici, la Primărie, să drămuiesc banii fiecărui tecucean. Faptul că la Spitalul din Tecuci se tratează şi alţi locuitori ai judeţului, ar trebui să ne bucure. În schimb trebuie să găsim finanţare şi de la Consiliul Judeţean. Varianta optimă este un parteneriat cu CJ ”, a precizat edilul.

Primarul Lucian Costin a ţinut să menţioneze că nu se cramponează de ideea de a păstra Spitalul sub administraţie locală. Dacă se va dovedi că în acest mod va fi adusă plus valoare sănătăţii, va fi de acord ca Spitalul tecucean să treacă în administrarea Consiliului Judeţean Galaţi.