CUP: Pe urmele unui contract cu cântec

 

Achiziţionarea serviciilor de consultanţă care nu îşi au rostul, plătite generos din banii contribuabililor tecuceni, a fost unul dintre subiectele luate în discuţie marţi, 13 aprilie 2021.

Prezent în studioul Tv 24 T, primarul municipiului Tecuci a vorbit despre un contract de consultanţă în valoare de 50.000 lei, respectiv 500 milioane de lei vechi. Aceşti bani au fost plătiţi de Compania de Utilităţi Publice (CUP) pentru a primi consultanţă în vederea achiziţionării unor servicii de deszăpezire.

„Acest contract de achiziţie publică o să-l semnalăm în momentul când Curtea de conturi va veni în vizită la această companie, să verifice oportunitatea şi legalitatea acestei achiziţii. Vorbim de o achiziţie de aproximativ 250.000 lei, pentru serviciile de deszăpezire, pentru care s-a plătit consultanţă 50.000 lei. Adică plătim 20% consultanţă”, a precizat Lucian Costin.

Edilul a menţionat ascultătorilor faptul că Primăria Tecuci are un compartiment de achiziţii publice şi ar fi putut ajuta compania în efectuarea achiziţiilor fără să fie nevoită să irosească aceşti bani.

„Se pare că aceşti directori, aceşti oameni puşi politic de fosta administraţie, au fost învăţaţi întotdeauna să îşi umple buzunarele”, a conchis primarul tecucean.  

 

One thought on “CUP: Pe urmele unui contract cu cântec

  1. Acesta nu este singurul contract de consultanță încheiată de respectiva societate. Chiar ziarul dvs. a sesizat opiniei publice, anul trecut, două astfel de achiziții făcute pe SEAP de CUP. Omul dacă a văzut că merge, a continuat pe aceeași linie. Întrucât societatea este în subordinea Consiliului Local cred că și AUDITUL Primăriei putea să stopeze hoțiile și să nu mai aștepte venirea Curții de Conturi.

Comments are closed.