Materiale de construcţii de peste 800.000 lei confiscate. Sancţiuni de 40.000 lei

 

Verificări la operatori economici ce desfășoară activități de comercializare a materialelor de construcții prin intermediul unor puncte de lucru situate pe raza județului Galați

Miercuri, 28 aprilie 2021, politiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au efectuat verificări la operatori economici ce desfășoară activități de comercializare a materialelor de construcții prin intermediul unor puncte de lucru situate pe raza județului Galați, în vederea asigurării climatului de legalitate a mediului de afaceri prin combaterea faptelor ilegale din acest domeniu.

În cadrul verificărilor efectuate la 4 puncte de lucru ale unei societăți comerciale, au fost identificate şi indisponibilizate cantitățile de 44.000 kg ciment și 27.456 kg adeziv BCA în valoare totală de 806.718 lei, pentru care societatea în cauză nu deținea documente de proveniență.

În cauză, politiștii efectuează în continuare cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscala, așa cum este reglementată de dispozițiile Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Cu ocazia verificărilor, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40.000 lei, fiind confiscată suma de 4.796 lei ce a fost identificată ca nefiind înregistrată în casele de marcat electronice fiscale.