Noi scenarii pentru unităţile de învăţământ. Tecuciul se află în scenariul 2

 

În ședința Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, desfăşurată miercuri, 28 aprilie 2021, a fost adoptată Hotărârea potrivit căreia Ministerul Sănătății și Ministerul Educației sunt abilitate să emită un ordin comun de ministru pentru reluarea anului școlar în condiții de siguranță, cu respectarea următoarelor prevederi:

a) permiterea participării zilnice cu prezență fizică la cursuri, a elevilor cu cerințe educaționale speciale, indiferent de clasă, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;

b) permiterea participării zilnice cu prezența fizică la cursuri a întregului efectiv al claselor a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;

c) permiterea organizării orelor remediale, cu prezența fizică, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Scenariile după care se va reveni la școală au fost modificate, luându-se în calcul doar limita ratei de infectare de 1 la mie. În acest fel scenariile galben și rosu au fost comasate în „scenariul 2”.

În scenariul 1, rata de infectare mai mică de 1 la mie, toți elevii şi copiii din grădinițe vor putea merge la ore cu prezență fizică.

Scenariul 2 se aplică atunci când rata de infectare este peste 1 la mie. În acest scenariu vor putea merge la școală toți copiii de grădiniță, plus toți elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale, plus elevii din 185 de școli speciale. În scenariul 2 nu vor putea merge, cu prezență fizică la școală, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a și elevii claselor a IX-a, a X-a și a XI-a.

Din 10 mai, elevii claselor terminale, fie că vorbim de scenariul 1 sau 2, se vor întoarce în școală cu prezență fizică.

Practic, scenariile galben și roșu au fost comasate în „scenariul 2”, care se aplică atunci când rata de infectare depăşeşte 1 la mie.

La Tecuci, incidenţa cazurilor de Covid-19, înregistrată ieri, 30 aprilie, este de 1,31 la mie. Astfel, Tecuciul se află în scenariul 2.