Măsuri de relaxare aplicate de mâine. Vaccinarea fără programare se face în două centre din Tecuci

 

Măsurile de relaxare au fost discutate ieri, 13 mai, de președintele Klaus Iohannis cu membrii Guvernului și specialiști în sănătate publică.

Astfel, începând cu data de 15 mai 2021:

– Masca de protecție nu va mai fi obligatorie în spațiile publice deschise, cu unele excepții, cum ar fi locurile aglomerate, piețe, târguri, stații de transport public, gări, aeroporturi, porturi de pasageri, etc.

– Circulația pe timp de noapte nu va mai fi restricționată de la ora 22;

Agenții economici nu vor mai fi obligați să închidă la ora 21;

– Se reiau competițiile sportive în aer liber, cu spectatori în tribune, în limita a 25% din capacitatea arenei sportive (masca de protecție și distanțarea fizică vor fi obligatorii).

Petrecerile și evenimentele private: nunți, botezuri, aniversări, banchete școlare, se pot organiza, începând cu 1 iunie 2021, cu unele restricții. Acestea se vor putea ține în interior, în limita a 50 de persoane, și la exterior cu 70 de participanți.

În situația în care organizatorul garantează în scris că invitații sunt vaccinați în proporție de 100%, prezintă teste PCR negative sau dovada că nu au avut Covid 19 în ultimele 6 luni, atunci numărul de participanți la petrecere nu mai este limitată.

Alte măsuri de relaxare vor intra în vigoare pe 1 iunie dacă populația se va vaccina.

La Tecuci, vaccinarea fără programare se face în cele două centre, la fostul Oficiul Prefectural, peste drum de Muzeu (cu AstraZeneca și Pfizer)  și la sala de spectacole „Ion Petrovici” (cu Moderna și Pfizer).

Persoanele care doresc să se vaccineze, o pot face zilnic, în intervalul orar 8 – 19, având nevoie pentru legitimare doar de cartea de identitate.

 

error: Content is protected !!