Recunoştinţă pentru îngerii albi de la Spitalul „Anton Cincu” Tecuci

 

Aceasta este expresia pe care ar trebui s-o folosim în această perioadă, iar acest mesaj adresat cadrelor medicale este făcut din tot sufletul, pentru că am simţit nevoia de a face cunoscut că este foarte important ceea ce faceţi pentru noi, voi medici şi asistenţi medicali, care cu preţul vieţii şi sănătăţii dumneavoastră salvaţi vieţi omeneşti.

Contactând virusul Covid-19, am fost nevoită să mă internez în Spitalul „Anton Cincu” Tecuci. Ambulanţierul care a sosit la domiciliul meu m-a condus la ambulanţă şi nu am plecat spre spital, până nu mi s-au efectuat procedurile medicale impuse.

Ajunsă la spital, mi s-a întocmit fişa de  internare, apoi am fost condusă la secţia Medicală A – Covid, de către o infirmieră foarte amabilă. Am găsit, aici, medici foarte bine pregătiţi, asistenţi şi infirmiere grijulii faţă de nevoile bolnavului. Condiţiile oferite de Spitalul „Anton Cincu” Tecuci s-au dovedit a fi de calitate foarte bună, în contrast cu imaginea gri pe care o avem despre sistemul medical. Începând cu igiena maximă, mâncarea proaspătă şi variată, medici, asistenţi şi infirmiere ce dau dovadă de profesionalism, de simţul responsabilităţii, al datoriei, umanismului, sensibilitate şi generozitate, alături de cunoaşterea perfectă a tehnicilor şi procedurilor medicale specifice, toate acestea de care beneficiază bolnavii, îţi ridică moralul, te vindecă.

Un simplu mulţumesc nu poate fi de ajuns pentru felul în care am fost tratată şi pentru atitudinea empatică a cadrelor medicale.

Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi pentru noi, sunteţi generoşi, minunaţi, respectând cu sfinţenie divinul Jurământ a lui Hipocrate, deşi, poate, domniile voastre sunteţi extenuaţi fizic şi moral, continuaţi să  salvaţi vieţi.

Aşa este echipa de cadre medicale de la secţia Medicală A – Covid  şi aşa sunt toate cadrele medicale de la Spitalul „Anton Cincu” Tecuci. La urma urmei, ei ne schimbă viaţa, iar noi nu spunem destul despre ei şi le mulţumim prea rar sau chiar deloc.     

Mă înclin cu respect şi recunoştinţă în faţa doctorilor, asistenţilor, infirmierilor şi tuturor celor din conducerea spitalului „Anton Cincu”.

Bunul Dumnezeu să vă aibă în paza Sa şi să vă ţină pe toţi sănătoşi.

Închei printr-o sintagmă de gratitudine: „Mulţumesc, Eroule, în halat alb”!

                                                                                                                                                                  

Margareta Radu