Acţiuni de control ale ITM Galaţi

 

Acţiuni de control ale inspectorilor de muncă efectuate în luna mai 2021 pentru verificarea respectării legislaţiei privind relaţiile de muncă, securitatea şi sănătatea în muncă, precum şi în scopul prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID – 19

În luna mai 2021, Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi a desfăşurat 200 acţiuni de control (135 în domeniul Relaţiilor de Muncă şi 65 în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă) în urma cărora s-au aplicat 7 amenzi în valoare de 46.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă.

Au fost depistate două persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, au fost aplicate 66 de avertismente şi au fost dispuse 131 de măsuri de remediere a neconformităţilor constatate.

Acţiunile de control efectuate de inspectorii de muncă, în conformitate cu prevederile  Legii nr. 55/2020, în scopul prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID – 19, pentru mai 2021, au avut ca rezultat aplicarea a 9 sancţiuni contravenţionale. Din 39 angajatori controlaţi, 9 au fost sancţionaţi cu avertisment şi s-au dispus 9 măsuri de remediere a neconformităţilor.

Menţionăm faptul că obiectivul instituţiei noastre în derularea controalelor nu a fost anihilarea agentului economic, deja afectat de restricţiile impuse pentru combaterea pandemiei. În cadrul controalelor efectuate inspectorii de muncă au adoptat o atitudine fermă, dar orientată în primul rând pe prevenţie, iar sancţiunile au fost aplicate numai când au fost identificate cazuri flagrante de încălcare a legislaţiei şi când s-a constatat că recomandările din prima fază ale inspectorilor de muncă nu au fost respectate la verificările ulterioare.

 

Laurenţiu Asaftei

Inspector Şef

 

You cannot copy content of this page