O dezbatere cu cântec

 

Joi, 10 iunie 2021, la ora când în Cimitirul Eternitatea se desfăşura ceremonialul de cinstire a Eroilor Neamului, la Casa de cultură Tecuci avea loc o dezbatere publică.

Spre deosebire de alte dezbateri, aceasta nu a apărut pe prima pagină, fiind publicată doar la secţiunea Dezbateri publice pe site-ul Primăriei Tecuci. Serviciul de comunicare a considerat că tecucenii nu sunt interesaţi de situaţia traficului rutier din municipiu.

Mai mult, dezbaterea a fost programată pentru ora 12, oră la care, aşa cum s-a văzut, toată conducerea municipiului se afla în Cimitir. La dezbatere au fost prezente doar trei persoane.

Aşa cum reiese din procesul-verbal, publicat a doua zi, una dintre propuneri viza transformarea terenului de sport al fostei Şcoli nr. 4 în parcare. După numai o zi, dezbaterea capătă ecouri nesperate.

Fostul director al Şcolii nr. 4 „Ion Petrovici”, reacţionează public solicitând anularea propunerii de parcare. Prof. Mariana Vizitiu consideră publicaţia noastră drept „purtătorul de cuvânt al Primăriei”, aspect care ne bucură, dar care rămâne departe de adevăr în lipsa unui contract cu Primăria. „Dacă știrea este falsă, rugați autorul să-și ceară scuze pentru disconfortul pe care ni l-a creat”, mai scrie Vizitiu.

Dacă şi noi am avea parte de o sensibilitate aparte, ar trebui să fim îndreptăţiţi să solicităm scuze, fiindcă ideea că „ştirea este falsă” poate crea disconfort oricărei publicaţii. Din fericire nu ne lăsăm purtaţi de val, de dragul populismului.

Astăzi, 14 iunie, aflăm că secretarul UAT s-a referit la construirea unei parcări în locul chioşcurilor ridicate ilegal în curtea Şcolii nr. 4 şi nu în locul terenului de sport aşa cum apare în procesul verbal. O înregistrare care să clarifice lucrurile ar fi fost binevenită.

În consecinţă, terenul de sport nu va fi transformat în parcare.

Disconfortul creat de desfiinţarea chioşcurilor, precum şi cel generat de afirmaţia că funcţionează ilegal vor face subiectul unui articol viitor.

Procesul verbal al dezbaterii poate fi accesat mai jos.