Cudalbi: Arestată după ce şi-a abandonat copilul

 

Astăzi, 22 iulie, în jurul prânzului, IPJ Galaţi a fost sesizat, prin apel 112, privitor la faptul că un minor de aproximativ 5 ani a fost găsit singur şi dezorientat în apropiere de Casa Roşie din Galaţi.

Echipajul deplasat la fața locului a constatat că cele sesizate se confirmă, iar minorul a fost preluat de polițişti. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că minorul a fost abandonat în zona respectivă de mama sa, în vârstă de 29 ani, din Mangalia, care locuiește în comuna Cudalbi.

Femeia s-a deplasat în cursul dimineții în municipiul Galați împreună cu minorul și, pe motiv că acesta nu o ascultă, l-a abandonat în acea zonă, după ce i-a spus acestuia că se duce să cumpere covrigi. Aceasta a fost identificată în comuna Cudalbi, la o adresă unde locuiește fără forme legale și a fost condusă la Poliție pentru audieri.

Minorul a fost preluat și va rămâne momentan în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați, se arată în comunicatul IPJ Galaţi.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abandon. Mama copilului a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine, 23 iulie, să fie prezentată Parchetului cu propunere de arestare preventivă.