Dotări la Spital făcute de oamenii de afaceri

 

Plecat în pribegie, pentru a ajunge la CJ Galaţi, bătrânul aşezământ spitalicesc din Tecuci suferă în aceste zile, mai mult decât oricând, de lipsa investiţiilor. Consiliul local Tecuci nu mai poate face investiţii pentru că a aprobat plecarea Spitalului la Galaţi, Consiliul Judeţean nu poate pentru că Spitalul tecucean nu a ajuns în jurisdicţia sa.

De curând, aparatul de aer condiționat al unității de Transfuzie sanguină a cedat, irevocabil și ireparabil, iar aparatura și recipientele nu mai puteau sta la temperatura impusă.

 Drept urmare, Asociația Balinte Ionela a făcut demersurile necesare pentru achiziția unui aparat de aer condiționat. Aparatul și manopera de montaj au fost realizate ieri, iar costul acestei achiziții este de 3.350 lei. Sponsorizarea a fost făcută din partea firmelor KEVILIV SHOP 16 SRL Matca, DARKON OIL SRL Galați și VICTAGRA SRL Tecuci.

Tot la Spitalul municipal, la Secția de Neonatologie, a ajuns astăzi un aparat bilirubinometru transcutanat neinvaziv tip 105, necesar bebelușilor și copiilor.

 Achiziția a fost făcută de către Asociația Balinte Ionela iar sponsorul principal, care răspunde întotdeauna la nevoile dotării cu aparatură noi născuților, este inimosul Cătălin Pavel, administrator MTC CONSTRUCT SRL Tecuci. Acest aparat este în valoare de 14.620 lei.