Tecuci: Obiective în derulare cu fonduri guvernamentale şi europene

 

Primarul Lucian Costin informează că la nivelul municipiului Tecuci se află în derulare mai multe obiective, finanţate cu fonduri guvernamentale sau europene.

Stadionul municipal

 Ieri, 31 iulie, eram înştiinţaţi că a fost semnată autorizația de construcție pentru Stadionul Municipal.

„Eliberarea autorizației de construcție reprezintă garanția începerii lucrărilor la acest obiectiv atât de mult așteptat de tecuceni.

Construcția Stadionului Municipal este finanțată integral din fondurile atrase de la Compania Națională de Investiții, fonduri de aproape 1 milion de euro”, a scris primarul tecucean.

Intabulări gratuite

 Joi, 29 iulie 2021, tecucenii aflau despre intabulări gratuite pentru terenurile extravilane. Administraţia locală a obţinut o finanțare nerambursabilă de 160.000 lei de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, pentru intabularea gratuită a terenurilor extravilane din Tecuci.

„Astfel, toți tecucenii, posesori de terenuri agricole din sectoarele 9, 10, 12, 13 și 14, care includ tarlalele 47, 50, 51, 52, 54-79, 81, 86, și 87, vor beneficia de aceste servicii gratuite.

Pentru operativitate, îi rog pe toți care se regăsesc în această situație să pregătească documentele de proprietate, astfel încât procesul de intabulare gratuită să poată fi finalizat cât mai repede”, a fost anunţul făcut de primarul Lucian Costin.

Şoseaua de centură

În acelaşi timp, pe şoseaua de centură se toarnă asfalt.

 „Împreună cu responsabilii din Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR) și din Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România m-am aflat pe Șoseaua de Centură a Tecuciului. Se lucrează, da, se lucrează! De două zile se toarnă asfalt, și, concomitent, se pregătește infrastructura pentru lucrările viitoare. 

Încă o dată, mi-am oferit întregul sprijin constructorului și l-am asigurat de întreaga noastră disponibilitate pentru a rezolva orice fel de probleme ar apărea. Doar să finalizăm Centura cât mai repede”, a declarat edilul.

Bază sportivă de tip II

 Marţi, 27 iulie, eram informaţi despre un nou obiectiv sportiv pentru orașul nostru. În incinta școlii sportive (fostul ștrand) va fi construită o baza sportivă modernă, de tip 2, cu finanțarea asigurată de Compania Națională de Investiții. Valoarea întregului proiect este de 1.397.746,07 lei.

„Se pare că drumurile mele la București și intervențiile pe lângă Guvern dau rezultate, iar Tecuciul începe să primească fonduri pentru dezvoltare. Astăzi am discutat cu constructorul şi am stabilit ultimele detalii pentru organizarea de șantier, predarea amplasamentului și termenul de execuție, de maxim 12 luni”, informa edilul tecucean.

Dincolo de ambiţiile personale sau de partid, pentru o funcţie sau alta, în municipiul Tecuci investiţiile promise încep să prindă viaţă.

 

sursa foto: facebook

One thought on “Tecuci: Obiective în derulare cu fonduri guvernamentale şi europene

  1. Corect este ,, autorizație de construire”, ,, construirea stadionului”. Abia la final se va putea folosi termenul corect ,, construcția numită stadion”.

Comments are closed.