George Stângă: „Comunitățile locale au nevoie de sprijin pentru a se dezvolta”

 

Comunitățile locale au nevoie de sprijin pentru a se putea dezvolta și pentru a reuși să crească în mod semnificativ calitatea vieții fiecărui locuitor.

Tocmai acesta este rolul Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny” pe care Guvernul l-a avut în primă lectură în ședința de miercuri. Vorbim despre un program de investiţii dedicat autorităţilor locale, care va putea finanța proiecte de infrastructură, atât rutieră, cât și pe partea de apă – canal. Acest program luat în discuție de Guvern va avea un buget de 50 de miliarde de lei şi se va întinde pe minim 6 ani de zile.

Localitățile din Galați, dar și din întreaga Românie, au nevoie de susținere pentru a se putea dezvolta. Pentru acele proiecte care nu se pot finanța prin PNRR sau din fonduri europene este nevoie să găsim soluții. Programul „Anghel Saligny” reprezintă una dintre aceste soluții. Pentru PNL, investițiile locale reprezintă o necesitate pentru dezvoltarea tuturor comunităților.

Sper ca programul să fie adoptat cât mai curând de Guvern, astfel încât să fie finanțate în cel mai scurt timp primele proiecte. Nu pot să înțeleg de ce unii colegi de coaliție au ales să critice acest program de investiții în loc să îl susțină, având în vedere că el are drept principal scop proiectele comunităților locale. Avem obligația de a identifica soluții pentru a crește calitatea vieții în localitățile din întreaga țară.

 

Deputat George Cătălin Stângă

Președinte PNL Galați