Șomerii pot urma cursuri pentru a deveni antreprenori

 

Peste 25 de mii de tineri din România nu au un loc de muncă, iar asta înseamnă 11% din totalul şomerilor. Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă va da startul unor cursuri de calificare şi va înfiinţa firme. Astfel, mulţi şomeri vor putea deveni antreprenori. Proiectul pilot va fi dezvoltat în 5 judeţe din ţară.

Cu 9 milioane de euro, bani europeni, 2.500 de tineri fără serviciu vor face cursuri de calificare. Jumătate dintre ei vor avea și locul de muncă asigurat la final, fiindcă prin proiect vor fi înființate mai multe firme.

Sunt de multe ori persoane care au terminat liceul, dar sunt angajați fără forme legale sau pur și simplu s-au obișnuit să trăiască din ajutorul de la stat, scrie TVR.

Cursurile vor fi adaptate în funcție de cerințele pieței muncii. În această perioadă, cele mai multe angajări se fac în comerț, în industria hotelurilor și a restaurantelor.

Primele cursuri de calificare vor începe până la finalul acestui an, iar înscrierile se fac la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă.

 

One thought on “Șomerii pot urma cursuri pentru a deveni antreprenori

  1. De la somer direct la antreprenor… Ca asta le lipsea lor – un curs 🙂

Comments are closed.