Laboratorul de analize al Spitalului a fost dotat cu un incubator Heratherm

 

Clădirea Laboratorului Clinic din cadrul Spitalului „Anton Cincu” Tecuci arată jalnic, anii punându-și serios amprenta asupra exteriorului, în acest locaș probabil nefăcându-se reabilitări de la începutul bătrânului așezământ medical. 

Laboratorul este unul important pentru funcționarea tuturor secțiilor deoarece aici se realizează toate analizele.

Nici aparatura necesară nu este prea nouă, iar șefa Laboratorului, biochimist Dana Ferțu a apelat la Asociația Balinte Ionela cu ceva timp în urmă, punându-și nădejdea în mediul privat pentru achiziția unui incubator destinat laboratoarelor de biologie și microbiologie.

 Astăzi, 2 septembrie, comanda făcută de Asociația Balinte Ionela a sosit, iar Laboratorul a luat-o în primire. Incubatorul Heratherm IGS 60, cu capacitate de 75 litri și temperatură ambiantă de la 5 la 75 gr. C  este produs de Thermo Scientific Finlanda, fiind un incubator de precizie care funcționează pe principiul convecției naturale a aerului. Aerul, este direcționat să treacă peste elementele de încălzire, după care în camera incubatorului printr-o serie de fante pentru a asigura un mediu cu temperatură omogenă.

 Acest incubator a costat 10.472 lei, Asociația Balinte Ionela achiziționându-l din banii agenților economici care au contribuit trimestrial cu cei 20% din impozitul pe profitul firmelor.

Mai sunt multe achiziții de făcut la Spitalul tecucean iar cei care doresc să acorde sprijin pot dona orice sumă în contul Asociației Balinte Ionela, cu mențiunea „dotare spital Tecuci”.

 

Cont IBAN: RO17 RZBR 0000 0600 1902 6928  – Banca Raiffeisen

Cod Swift: RZBRROBUXXX