Lucian Costin: „Reclădim Tecuciul”

 

Aseară, în jurul orei 22, pe strada Tudor Pamfile din municipiul Tecuci se lucra pentru efectuarea unor branşamente. A fost aleasă acea oră, pentru a nu perturba traficul intens care există pe timpul zilei.

Lucrările din cartierul Profiriu, se înscriu într-un lung şir de proiecte despre care tecucenii, şi nu numai, pot afla că sunt în derulare de pe pagina primarului Lucian Costin.

Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza”

 Cu fonduri europene, la Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza” se modernizează interioarele, fațada exterioară şi acoperișul.

Geamurile și elementele de tâmplărie vor fi înlocuite, iar ploaia nu va mai crea probleme.

„Da, avem nevoie de asfalt, știm asta cu toții, dar și educația trebuie să fie prioritară. Pentru că aici vorbim despre viitor. Despre mâine! Iar în mandatul meu, școlile trebuie să fie prietenoase, iar copiii să vină cu drag la școală”, declara edilul în 17 august.

Liceul tehnologic „Elena Caragiani”

 Două săptâmâni mai târziu, mai precis în 2 septembrie, aveam să aflăm despre un alt proiect aflat în derulare. La Liceul tehnologic „Elena Caragiani” se anvelopa întreaga clădire.

În acelaşi timp, se înlocuia tâmplăria clasică și se monta un sistem de modern de hidranți, pentru intervenții la incendii.

„Este important să creștem gradul de confort în unitățile de învățământ tecucene, pentru ca elevii să vină cu drag la școală. ReclădimTecuciul”, preciza primarul Lucian Costin.

Evidenţa Persoanelor – Eficienţa energetică

Pe lângă modernizarea unităţilor de învăţământ, suntem informaţi despre un nou proiect finanțat din fonduri europene care se află în plină derulare, referitor la eficiența energetică a clădirii în care funcționează Evidența Persoanelor, un imobil care avea urgentă nevoie de reparații.

Pe lângă asigurarea unor condiții mai bune pentru solicitanți, va scădea și factura la energia electrică. Proiectul, în valoare de 730.161 lei, prevede şi schimbarea acoperișului.

„Astfel, în această perioadă încercăm să asigurăm lucrări de investiții în cât mai multe domenii esențiale pentru o comunitate: infrastructură rutieră și pietonală, servicii publice, reabilitarea unităților de învățământ”, menţiona primarul tecucean.

Tudor Pamfile – 6 septembrie, ora 22.05

 „Am spus-o de acum mai bine de un an că îmi doresc ca unele lucrări să se desfășoare noaptea, pentru a nu bulversa traficul rutier în timpul zilei, și așa îngreunat”, menţiona primarul Lucian Costin.

Edilul adăuga că imaginile postate sunt din cartierul Profiriu, strada Tudor Pamfile, unde, la acea oră – 22.03/06 septembrie 2021, se executau lucrări de branșamente la canalizare. Pe această cale eram informaţi că urmează lucrări similare şi pe strada Nicorești.