Soprana Dominika Zamara și pianistul Ippazio Ponzetta au oferit tecucenilor o seară magică

 

Soprana Dominika Zamara și pianistul – compozitor Ippazio Ponzetta au susținut un recital extraordinar la Ateneul din Tecuci în 8 septembrie, la zi de sărbătoare.

Spectatorii au avut parte de o seară extraordinară, recitalul susținut umplând sufletele de bucurie și extaz.

 Pentru început, Dominika Zamara și pianistul Ippazio Ponzetta au dedicat piesa Ave Maria tuturor sărbătoriților zilei, apoi a urmat un regal de piese din repertoriul compozitorilor Mozart, Ponzetta, Bellini, Chopin, Enescu plus piese dedicate în urma aplauzelor îndelungate a publicului.

Tânăra talentată Dominika Zamara, în vârstă de 30 ani, a absolvit cu onoruri la Universitatea de Muzică din Wroclaw, având nenumărate concerte cu Filarmonici renumite în Europa și SUA. Repertoriul ei variază de la muzica barocă la cea contemporană și include lucrări complete, muzică sacră și lieder. Renumita soprană cântă în italiană, franceză, engleză, poloneză, germană, rusă, cehă, slovacă și latină.

 Pianistul Ippazio Ponzetta este considerat un copil minune al generaţiei sale, deşi tânăr, a susţinut peste 500 de concerte în întreaga lume.

A fost o seară magică, pe scena Fundației Pelin urcând personalități internaționale pe care Tecuciul nu a mai avut ocazia să le găzduiască.