„Comedie cu olteni” jucată excelent de moldoveni pe scena Teatrului de vară

 

Primăria municipiului Tecuci împreună cu Ateneul din Iași și Casa de cultură din Tecuci au  prezentat miercuri, 8 septembrie, începând cu ora 20, la Teatrul de vară, un reușit spectacol cu piesa intitulată „Comedie cu olteni” – cu textul semnat  de Gh. Vlad.

Regia spectacolului a aparținut actorului Ovidiu Cuncea, iar asistent de regie a fost  Andrei Ciobanu. Scenografia – Titus Ivan iar costumele au fost realizate de Alina Dincă Pușcașu.

 A fost o comedie cu olteni, dar jucată foarte bine de artiști moldoveni, aceștia aparținând Ateneului ieșean. A fost vorba de o spumoasă comedie cu un veșnic șir de neînțelegeri și mai ales procese între familiile Ciocu și Joițoiu, o luptă permanentă pentru răţoiul Marin care a mâncat lăptucile din grădina vecinului Ciocu. Familia Joițoiu, reprezentată pe scenă de Lisandru și Aurica duc o luptă permanentă cu familia Ciocu, Gheorghe și Dumitra, dar, după toate aventurile dintre acestea, aventuri pline de umor, copii acestora, la fel ca și în celebra piesă „Take, Ianke și Cadâr” se vor căsători cu sau fără voia părinților.

A fost o comedie cu de toate, respectiv viața de la țară, politică prin președinta de CAP și secretara acesteia, paznicii având și ei un rol important în comedie.

Actorii prezenţi pe scenă – Codrin Dănilă, Erica Moldovan, Mara Lucaci, Dumitru Florescu, Cezara Fanta, Răzvan Grosu, Gelu Ciobotaru, Florin Gardan, Alexandra Paftală, Mariana Dumitrache și Daniel Popa, s-au întrecut pe ei, realizând un spectacol foarte aplaudat de publicul spectator, care nu a fost prea numeros, dar, vorba cuiva, „Nici nu știți ce ați pierdut”.

Felicitări actorilor și celor care au avut inițiativa de a trece și Tecuciul în traseul acestei încântătoare trupe!

 

Iancu Aizic