„Când vioarele tăcură… / Poezia lui răsună…” – Concurs de creaţie literară la Biblioteca municipală

 

Primăria Tecuci şi Biblioteca Municipală „Ştefan Petică” organizează  concursul de creaţie literară „Când vioarele tăcură… / Poezia lui răsună…”

Concursul se află la cea de a VII-a ediție şi urmărește să valorifice capacitatea elevilor din ciclurile gimnazial și liceal de a-și exprima în mod creativ gândurile, trăirile, ideile în versuri.

Evenimentul are ca scop menținerea vie a memoriei patronului spiritual al Bibliotecii tecucene, poetul Ștefan Petică, în conștiința comunității. Concursul se desfășoară anual, în luna octombrie, în preajma comemorării personalității poetului Ștefan Petică.

Obiective sunt: identificarea și încurajarea elevilor cu aptitudini creatoare; descoperirea, cultivarea și stimularea talentului literar al elevilor, formarea gustului estetic; încurajarea schimburilor de experiență literară între elevi și între elevi și profesori.

Pentru a participa la concurs, elevii interesați vor trimite o creație literară inspirată de opera poetului Ștefan Petică (poezie sau proză), pe adresa de email a instituției: [email protected] , în perioada 15 septembrie 2021 – 10 octombrie  2021.

Fiecare lucrare va fi însoțită de datele de identificare ale autorului său: nume, prenume, vârstă, clasa și școala/liceul în care învață, localitatea în care se află școala, precum și numele cadrului didactic îndrumător.

Evaluarea lucrărilor va fi făcută de un juriu avizat în  perioada 11 – 12 octombrie 2021, iar câștigătorii concursului vor fi premiați în cadrul evenimentului pregătit pentru comemorarea poetului Ștefan Petică.

Toţi participanţii la concurs vor primi diplome de participare.