„Fereastră către știință” – Tecuci 2021

 

În acest weekend, pe 17, 18 şi 19 septembrie, se va desfășura a VIII-a ediție a festivalului „Fereastră către știință”, dedicat celebrării educației și a științei. Vor avea loc prezentări și activități atât online, în direct, prin platformele Zoom și Facebook, accesibile țării întregi, cât și fizice, la Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci.

Festivalul „Fereastră către știință” este un proiect apărut din dorința de a populariza știința printre oameni de toate vârstele și vrea să arate că știința e frumoasă și accesibilă tuturor celor curioși. Este primul festival de știință din istoria municipiului Tecuci și printre primele din România.

Vor participa experți, oameni de știință și profesori din toată țara, inclusiv din Tecuci, care vor transmite publicului din entuziasmul lor în domenii precum: astronomia, fizica, psihologia, istoria, pedagogia, educația financiară, jurnalismul și medicina. Prezentările vor fi pe înțelesul tuturor, iar la finalul fiecăreia se vor putea adresa întrebări.

Pe lângă prezentări, vor mai avea loc demonstrații și experimente, concursuri, târguri de cărți, o tombolă online, momente muzicale și observații cu telescopul și microscopul.

Față de anii trecuți, serile de vineri și duminică vor fi dedicate și proiecțiilor de  filme documentare; unul foarte apreciat la nivel internațional, pe temă ecologică, iar celălalt, aparținând canalului Discovery, va vorbi despre Cosmos și originea lumii. Vizitatorii vor mai putea cumpăra cărți interesante din știință, cât și suveniruri și tricouri personalizate, pentru a susține activitatea din cadrul festivalului.

„De la an la an, din ce în ce mai mulți tecuceni, în special elevii, anticipează festivalul de știință din septembrie, ceea ce ne arată că acest proiect face, într-adevăr, o diferență pozitivă. Ce ne dorim prin acest festival e să îmbunătățim atitudinea românilor față de știință, în așa fel încât să contribuim la o lume mai informată, mai responsabilă și mai implicată în societate”, declară Bogdan Ghiorghiu, organizatorul principal.

Tema ediției din acest an este „De la trecut la viitor”. Organizatorii vor lua toate măsurile de precauție pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci, Restaurantul Il Castello, Editura Publica, Editura Herald, Lumînăria Handcrafted Home & Events, Pensiunea Kristall, Hotel Sophia și Tricouri Mișto.

Programul este disponibil mai jos. Intrarea este liberă.

 

Despre Asociația CCDPU – BENDIS

Asociația „Centrul de Consiliere și Dezvoltare a Potențialului Uman – BENDIS” își propune să ofere oportunități de dezvoltare personală pentru copii, adolescenți și adulți și are ca scop realizarea de acțiuni, activități și programe în domeniul consilierii și psihoterapiei. Din anul 2014, aceasta și-a asumat rolul de a populariza știința prin organizarea festivalului „Fereastră către știință”. Pagină Facebook: https://www.facebook.com/fereastracatrestiinta .