Expoziție inedită purtând amprenta talentatei Cosmina Văleanu – FOTO

 

O tânără din Tecuci, în vârstă de 18 ani, și-a propus, așa, peste noapte, în urmă cu trei luni că va realiza o expoziție de pictură. Dar nu una obișnuită, cu simple peisaje ori obiecte, ci una inedită.

De la zis la făcut a fost o muncă asiduă, ambiția și talentul Cosminei Văleanu, căci despre ea este vorba, fiind remarcate în lucrările expuse sâmbătă, 18 septembrie, la terasa Cafenelei 9 de pe Bulevardul Victoriei – într-o locație cu ambient plăcut.

 De ce un vernisaj într-o cafenea și nu pe simezele unei instituții publice? Pentru că artista Cosmina Văleanu a dorit să iasă din tiparul obișnuit, deoarece face parte dintr-o generație nouă, expoziția în sine fiind nemaiîntâlnită probabil în toată țara.

Lucrările realizate și expuse, în număr de 11, au un farmec aparte, fiind făcute picturi pe tablouri unde a fost lipită cu măiestrie hârtie de ziar sau pagini vechi cu poezii/proză, tema aleasă reflectând visele Cosminei: baletul, vioara, pianul, dansul, muzica cu notele ei și expresiile extazului sau neîmplinirii.

 La vernisajul de aseară primii participanți au fost diriginții Cosminei, Elena Dascălu de la Școala Gimnazială „Elena Doamna” și Dumitru Voinea, actualul, de la Colegiul Național „Spiru Haret”, urmând ca ceilalți participanți să apară mai târziu.

Cosmina a declarat că această primă expoziție pe hârtie de ziar a fost realizată de plăcere, fiind una dintre dorințele propuse pe acest an, iar după terminarea liceului va realiza alta. Acum se pregătește de bacalaureat, intrarea la o facultate de inginerie în construcții, desenul și pictura fiind preocupările ei încă din copilărie.

 Reamintim că fiecare tablou expus are aplicat un citat sau gând al artistei, există o tombolă cu surprize unde participanții pot câștiga diverse, extragerea câștigătorilor fiind făcută duminică, 26 septembrie.

Tablourile, pe pânze de șasiu, vor rămâne în incinta Cafenelei 9 din Tecuci, în intervalul 20 – 27 septembrie 2021, iar fiecare participant va putea să le admire sau să le rezerve pentru achiziționare la prețuri rezonabile. Nu ratați o întâlnire cu frumosul!

Felicitări, Cosmina Văleanu, pentru ceea ce ai realizat, lucrările sunt unice!