Weekend de coşmar: Cinci incidente rutiere soldate cu un deces şi şapte răniţi

 

Sâmbătă, 25 septembrie 2021, în jurul orei 15.45, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci au fost sesizați cu privire la producerea unui incident rutier pe strada Sergent Serea din municipiu, soldat doar cu pagube materiale.

Din verificările efectuate la fața locului, a reieșit că, pe fondul neacordării de prioritate, două autoturisme conduse de doi bărbați, de 67 și 63 de ani, au intrat în coliziune, rezultând avarierea acestora.

Cei doi conducători auto au fost testați alcoolscop, în cazul bărbatului de 67 de ani aparatul etilotest înregistrând valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal. Bărbatul este cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În aceeaşi zi, la ora 20.50, pe DN 25, în afara localității Șendreni, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unui pieton.

Polițiștii sosiți la fața locului au stabilit că victima, o femeie în vârstă de 47 de ani din comuna Șendreni, ar fi fost acroșată de o autoutilitară condusă de un bărbat de 40 de ani, din municipiul Galați, în timp ce circula pe partea carosabilă, pe același sens de mers cu autovehiculul.

Femeia a fost preluată de un echipaj al Ambulanței, dar a decedat în drum spre spital. Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultând că nu se afla sub influența alcoolului.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. Cercetările urmează să stabilească împrejurările concrete în care s-a produs accidentul.

Duminică, 26 septembrie a.c., în jurul orei 10.35, Poliția Municipiului Tecuci a fost sesizată cu privire la faptul că, pe DJ 241A, pe raza localității Corcioveni, comuna Brăhăşeşti, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.

Accidentul, în care au fost implicate un autoturism și un moped, s-ar fi produs pe fondul unei depășiri neregulamentare, cele două autovehicule intrând în impact.

Bărbatul în vârstă de 65 de ani care conducea mopedul a fost rănit, fiind transportat la spital, unde a rămas internat pentru îngrijiri medicale. Ambii conducători auto au fost testați alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

În cauză, se efectuează cercetări pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Un alt accident rutier, în care a fost implicat un biciclist, s-a produs, în aceeași zi, pe DN 25, în afara localității Drăgănești.

Din primele verificări, accidentul ar fi fost cauzat de neasigurarea la schimbarea direcției de mers. Biciclistul, un bărbat în vârstă de 74 de ani, a fost acroșat de un autoturism condus de un bărbat, de 45 de ani.

Victima a fost transportată la spital, dar nu a necesitat internarea.

Polițiștii efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În aceeaşi zi, în jurul orei 11.30, pe DN 25, în localitatea Liești, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a patru persoane.

Din primele verificări, efectuate de polițiștii sosiți la fața locului, a reieșit că în accident au fost implicate două autoturisme conduse de un bărbat, de 32 de ani, respectiv, o femeie, de aceeași vârstă, care ar fi intrat în impact frontal.

Cei doi conducători auto, precum și alte două persoane, pasagere într-unul dintre  autoturisme, au suferit vătămări corporale, dar nu au necesitat internarea în spital.

Polițiștii au întocmit dosar penal, urmând ca cercetările să stabilească împrejurările concrete în care s-a produs accidentul.