Scurt interviu cu îndrăgita interpretă Eliza Bunu

 

Spectacolul oferit sâmbătă, 2 octombrie 2021, de Școala Ezza Music din Tecuci a fost prezentat de Eliza Bunu, cunoscută publicului tecucean de pe timpul când activa cu mult succes în cadrul regretatului Grup Angelli condus de familia Călianu, Eliza devenind apoi o îndrăgită interpretă de muzică ușoară.

După spectacol, am încercat să-i obțin un scurt interviu și ea mi-a acceptat acest lucru cu deosebită plăcere.

Reporter – Pentru început, câteva date despre tine.

Eliza – Sunt născută și crescută în Tecuci, am învățat la Școala „Dimitrie Sturdza”, apoi la CNSH. Am urmat la București  Facultatea de Istorie, secția Relații Internaționale și Studii Europene și apoi masteratul în tehnică diplomatică. Acum, sunt din nou studentă la Asociația Română de Psihologie Analitică, ARPA  București, aceasta pentru că doresc mereu să mă perfecționez.

Reporter – Să ne întoarcem totuși la anii copilăriei. Recent, am postat pe pagina de socializare o tabletă în care aminteam despre regretatul Grup Angelli, înființat și condus cu multă pricepere și devotament de soții Mircea și Marcela Călianu prin anii 2003-2004, grupul având o frumoasă perioadă în care culegeau numeroase premii în competițiile la care participa, fie în țară, fie peste hotare. Pe aici au trecut multe talente cum ar fi: Marinela  Stratulat, Oana Sârbu, Geta Rotaru, Marius Iacomi, Angela Bâtlan, Valeria Drăguș și multe altele, alături de tine, bineînțeles.  Ce ne poți spune despre acei ani frumoși ai copilăriei?

Eliza – Au fost ani minunați. Eu eram printre cele mai mari fetițe din grup și unele îmi spuneau chiar  mamă. Am legat frumoase prietenii între noi și mai ales durabile.

Reporter – Ce ne poți spune despre atmosfera din grup și mai ales despre conducătorii voștri, soții Călianu, pe care, eu personal, îndrăznesc să-i compar cu regretatul Titus Munteanu cu a lui nemuritoare Școală a vedetelor?

Eliza – În grup, totul era plăcut. Eram cu toții ca o adevărată familie, ne înțelegeam foarte bine, ne stimam și ne respectam. Soții Călianu au fost pentru noi adevărați părinți. Ne propuneau mereu costumațiile ce ni se potriveau, ne alegeau piesele. Eram cu adevărat – Unul pentru toți și toți pentru unul!

Reporter – Rămânem la acest grup și știu că multe din componentele grupului au devenit apreciate interprete vocale, cum ai fi chiar tu, Geta Rotaru, Angela Bâtlan, Valeria Drăguș, Oana Sârbu și altele. Să nu uităm că ești și câștigătoare a unei ediții a concursului „Floare de April” din Tecuci și apoi ai ajuns și la televiziune, la emisiunea „X  Factor”. Cum a fost acolo?

Eliza – A fost pentru mine o experiență unică, foarte plăcută. Am avut atunci un juriu format din Cheloo, Dan Bitman și Delia și am ajuns în fazele finale la 3 din 5 ediții ale concursului.

Reporter –  În perioada studenției, ai avut și activități muzicale?

Eliza – Am activat la unele formații studențești și am mai participat la diferite evenimente studențești dar și de altă natură. Muzică a fost mereu cu mine.

Reporter – Te întreb acest lucru pentru că am în față în alt exemplu, pe Valeria Drăguș, fost componentă și ea a grupului, absolventă a CNAE Tecuci care a intrat la Conservator, doborând elevi care au urmat licee de specialitate. Astăzi, ea este absolventă a Conservatorului, cu masterat și este angajată la Teatrul Muzical Galați. Mai am un exemplu, Angela Bâtlan, remarcată și finalistă la concursul „M-a făcut mama artistă”, ajunsă în finale, dar a lăsat muzica și a preferat să urmeze Filologia. La tine cum a fost?

 Eliza – Așa am gândit, și m-am apropiat de Științele politice.  Dar acum , după 11 ani, revin cu drag la latura muzicală, pe care de fapt, nu am abandonat-o nici o clipă. Mai mult, cânt și la pian, compun și îmi prezint singură piesele, așa cum ați văzut, puțin și în  spectacolul pe care l-am prezentat.

Reporter – În final, o propunere. Cum vezi ca Școala Ezza Music să reînființeze un grup cum a fost Angelli?

Eliza – În ziua de azi, în condițiile actuale, e mult mai greu, Dar, nu se știe.

Reporter – Îți mulțumesc pentru interviu și îți urez mult succes pe toate planurile!

Eliza – Și eu vă mulțumesc pentru tot ce faceți.

 

Iancu Aizic