La mulți ani unui artist desăvârșit, Mircea Cojocaru!

 

Mircea Cojocaru, pictor și poet, născut la 6 octombrie 1955 în satul Coasta Lupii, comuna Nicorești, după clasele liceale urmează doi ani ca student audient la Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj, apoi se mută la Tecuci. Are organizate nenumărate expoziții personale la Tecuci, Iași, Galați, București, Bârlad.

Lucrările sale se află în colecții de stat și private din România, Franța, Suedia, Austria, Anglia, Israel. Picturile maestrului Mircea Cojocaru aparțin unei viziuni constructivist-decorative șocând prin culoarea dusă dincolo de exaltarea fovistă, prin desenul șerpuitor al formelor și ordonarea elementelor compoziționale după o logică proprie.

„Pictura lui Mircea Cojocaru are un timbru aparte, diferențiator, formele decorative din pânzele lui, cu o ritmică sinuoasă, dinamică, transpuse în efluvii de culoare intensă, strălucitoare, muzicală, încântă, rețin atenția de la primul impact”, declara criticul de artă Valentin Ciucă.

Pictorul Mircea Cojocaru cochetează și cu poezia, în ultimii ani având multe compoziții izvorâte din sufletul prea plin.

La ceas aniversar, îi urăm sănătate, putere de muncă și să rămână mereu tânăr. La mulți ani, maestre!

 

error: Content is protected !!