O afacere încurcată: Un autoturism dispărut a reapărut în parcare. Poliţiştii au desluşit misterul

 

Doi tineri au avut parte de noaptea vieţii lor, cel puţin până acum, dovadă fiind întorsătura pe care au luat-o lucrurile.

În debutul zilei de duminică, 17 octombrie, pe la ora 3, polițiștii Secției 4 Poliție Galați au fost sesizați telefonic cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras un autoturism parcat în fața unui imobil, de pe strada Odobești, din municipiul Galați.

Poliţiştii s-au deplasat la adresa indicată şi au identificat un tânăr în vârstă de 21 de ani. Acesta a declarat că, în acea noapte, în jurul orei 1.30, a observat că autoturismul nu se mai afla în fața imobilului. Însă, în jurul orei 2, autoturismul a reapărut în parcare.

Între timp a apucat să semnaleze poliţiei dispariţia lui, motiv pentru care poliţiştii au devenit foarte interesaţi de acest aspect.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că în noaptea respectivă tânărul ar fi consumat alcool, împreună cu patru prieteni, cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani. La un moment dat, cu acordul său, adolescentul în vârstă de 17 ani s-ar fi deplasat cu autoturismul, pe raza municipiului Galați, pentru a face cumpărături.

În urma ultimelor dezvăluiri, poliţiştii au devenit bănuitori, drept pentru care proprietarul autoturismului a fost testat cu aparatul Drugtest. Bănuielile s-au confirmat, rezultatul fiind pozitiv pentru substanța THC 5 (cannabis).

În cauză s-a deschis dosar penal. Întrucât minorul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis și conducere sub influența substanțelor psihoactive. A fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.

Comunicatul poliţiei nu ne lămureşte de ce virtualul păgubit a telefonat la ora 3 din moment ce autoturismul reapăruse în parcare la ora 2. Nici despre ceilalţi trei participanţi la petrecerea psiho-bahică nu am aflat prea multe. Dar, aşa cum se ştie, şi mâine va fi o zi.