Spitalele din Galaţi sub asediu. Medicii solicită sancţionarea informaţiilor eronate – Video

 

Galați: Pacienți decedați înainte de a li se găsi un loc la ATI. Medic: E o situație de asediu, de dezastru. Avem 18 morți în 24 de ore, toți nevaccinați

Cel mai mare spital din Galați duce o bătălie cruntă cu virusul ucigaș. Pacienții care ajung în stare extrem de gravă nu mai au loc nici în containerele din curtea spitalului, nici în serviciul de urgență. Ambulanțele sunt și săli de așteptare cu bolnavi dependenți de oxigen.

Zeci de butelii cu oxigen se golesc în câteva ore. Este aerul care ține în viață pacienții care altfel s-ar sufoca din cauza infectării cu noul coronavirus. Zeci de paturi cu bolnavi sunt înghesuite unul în altul în containere așezate în curtea spitalului din Galați. Și tot nu pot oferi o gură de oxigen pentru toți pacienții care sunt aduși în valuri la spital.

Mulți dintre pacienți așteaptă în ambulanțe sau în izolatoare chiar și zile întregi pentru a se elibera un pat în spital. Din păcate, unii dintre ei, nu mai reușesc să ajungă acolo.

Opt pacienți au murit în ultimele 24 de ore înainte să li se găsească un loc la terapie intensivă

Ambulanțele fac sute de drumuri, în tot județul, pentru a aduce alți și alți bolnavi. Mulți în stare atât de gravă încât sunt găsiți inconștienți în propriile locuințe. Se duce o luptă continuă pentru viață pe fiecare metru pătrat din zona de Covid.

Dr. Mihai Polinschi, purtător de cuvânt SAJ Galați: „O situație de asediu, de dezastru, niciodată n-a fost așa, la niciun val de pandemie trecută. Avem în ultimele 24 de ore, 18 morți de Covid, toți nevaccinați”.

Nu mai sunt paturi, nu mai sunt nici măcar scaune. Medicii au cerut autospeciale de la SMURD pe care să le transforme în saloane, chiar în curtea spitalului.

În ultima săptămână, 74 de gălățeni au pierdut lupta cu virusul. Doar șase dintre ei erau vaccinați

Îmbolnăviți cu știri false, la televizor și pe internet. Medicii cer sancționarea aspră a celor care propagă în spațiul public informații eronate

În plină pandemie, în care situația în spitale este înfiorătoare din cauza numărului imens de îmbolnăviri, românii sunt asediați cu mesaje împotriva vaccinării. Sunt transmise în mediul online, dar și de unele televiziuni. Fac referire la tot felul de studii. Toate acestea, dar și îndemnurile unor reprezentanți ai bisericii ca oamenii să nu se vaccineze, au un efect: numărul extrem de mic al celor imunizați în țara noastră. Și asta în condițiile în care cei care mor de covid sunt într-o majoritate covârșitoare nevaccinați.

Este doar una dintre informațiile care circulă deja de câteva săptămâni pe rețelele de socializare. Numeroase  postări vorbesc despre „vaccin” și „sclavie”, despre „falsa pandemie creată ca un pretext pentru vaccinuri”, sau despre „vaccinarea… care elimină populaţia”.

În încercarea de a le da greutate informațiilor, nu puține sunt postările în care se face referire la „previziunile adevăraților epidemiologi de renume mondial”.

Informațiile false se răspândesc cu o viteză uluitoare pe internet

Așa au apărut și zvonuri care leagă vaccinarea copiilor de crimă, având la bază declarații inventate ale unor așa-ziși foști angajați ai unei companii farmaceutice.

Specialiștii vorbesc despre manipulare și despre dezinformare, cărora le cad pradă mulți români, inclusiv cei cu boli grave, și care pot dezvolta forme severe dacă se infectează cu Coronavirus.

Până acum, autoritățile nu au luat măsuri ferme pentru a stopa acest fenomen

Medicii le solicită autorităților române ca toți cei care propagă în spațiul public informații eronate, care nu pot fi dovedite, să fie aspru sancționați. Iar pentru cadrele medicale care fac acest lucru să fie suspendat dreptul de liberă practică.

 

 Sursa: TVR