Ziua Armatei Române sărbătorită la Tecuci – FOTO

 

La data de 25 octombrie, în anul 1944, Armata Română a eliberat de sub ocupația horthystă ultimul petic de pământ românesc, în urma Bătăliei de la Carei. Astfel, această zi a fost declarată Ziua Armatei Române şi a fost instituită prin Decret la 1 octombrie 1959.

Condiţiile datorate pandemiei au făcut ca sărbătorirea să nu mai aibă amploarea anilor precedenţi. Manifestările desfăşurate astăzi, pentru a marca Ziua Armatei, au loc într-un cadru restrâns.

La Tecuci, manifestarea dedicată Zilei Armatei Române a avut loc la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea. Au fost prezenţi oficialităţi locale, cadre militare active sau în rezervă, reprezentanţi ai Bisericii.

 Evenimentul a debutat în jurul orei 10 prin intonarea Imnului Naţional de către Raluca Alexe. A continuat cu o slujbă de pomenire a eroilor căzuţi pentru apărarea patriei şi a pământurilor strămoşeşti, slujbă ţinută de preotul Gheorghe Şuşnea.

La final au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor. Printre cei care au adus prinosul eroilor căzuţi în lupte s-au aflat primarul municipiului, cadre militare active, cadre militare în rezervă.

În această deosebită zi, urăm, la rândul nostru, „La mulţi ani!” Armatei Române şi aducem un pios omagiu eroilor căzuţi pentru apărarea ţării.