CNI solicită aprobare pentru construirea unui bazin de înot la Tecuci

 

Necesitatea unui bazin de înot pentru Municipiul Tecuci este o temă dezbătută de ani de zile, însă finanţarea unui astfel de proiect presupune alocarea unor sume importante de bani. Soluţia optimă este accesarea fondurilor guvernamentale sau europene, astfel încât să nu fie grevat bugetul local.

Bazinul de înot de la Şcoala Sportivă a rămas blocat în scriptele Ministerului Educaţiei, iar construcţia trenează. Încercările Consiliului Judeţean Galaţi de a prelua lucrările la bazin s-au lovit de indiferenţa factorilor de decizie din minister. Iată însă că tecucenii nu au fost uitaţi, iar Ministerul Dezvoltării şi CNI, în urma demersurilor făcute de administraţia locală, au găsit Soluţia.

 În data de 29 iulie 2021 Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a emis ordinul nr. 1071 prin care au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru noul proiect tip bazin de înot didactic şi agrement. Prin adresa nr. 39455 din 8 septembrie 2021, înregistrată la Primăria Tecuci sub nr. 48077, din 13 septembrie 2021, se aduce la cunoştinţă că CNI (Compania Naţională de Investiţii) poate implementa un proiect tip bazin de înot didactic şi agrement, solicitând din partea autorităţii locale predarea amplasamentului destinat construcţiei, pe perioada realizării investiţiei, documente urbanistice, suprafeţe de teren pentru organizarea de şantier, finanţarea racordurilor la utilităţi şi menţinerea destinaţiei pe o perioadă de minim 15 ani.

Noul bazin va fi construit în zona fostei unităţi militare, iar consilierii sunt solicitaţi să aprobe acest proiect în şedinţa Consiliului local Tecuci care se va desfăşura joi, 28 octombrie 2021.

Parafrazând o veche întâmplare, se poate spune că acolo unde a scuipat Ministerul Educaţiei a sărutat Ministerul Dezvoltării. Rămâne de văzut dacă şi consilierii locali vor aprecia acest gest, sau vor întoarce celălalt obraz.