George Stângă: PSD nu se dezminte la Galați. La fel ca în luna aprilie, CJ Galați alocă discreționar banii către localitățile gălățene!

 

Dacă primarul are carnet de partid la PSD, primește chiar și de 10 ori mai mult decât o primărie condusă de PNL

Prin hotărârea privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei de 6.494.000 lei din cota de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2021, localitățile conduse de primari PNL primesc „fabuloasa” sumă de 10.000 lei!!!  În schimb, primăriile conduse de PSD primesc sume și de 200.000 lei sau 300.000 lei.

Dar PSD nu se oprește aici! Prin hotărârea CJ Galați privind alocarea sumei de 8.030.000 lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Galați către unități administrativ teritoriale, în vederea suplimentării bugetelor locale, primăriile conduse de reprezentanți ai PNL primesc doar 20.000 lei, în vreme ce primăriile conduse de PSD primesc și 200.000 lei sau 300.000 lei.

Pentru dl. Fotea și PSD Galați nu contează nevoile comunităților locale, ci continuă să împartă banii gălățenilor clientelar, doar pe criterii politice. PSD-ul continuă să îi pedepsească pe gălățenii din localitățile conduse de primari PNL și îi favorizează pe ceilalți, care sunt sub administrarea primarilor PSD. Acest lucru deja nu mai miră pe nimeni!

În urmă cu câteva săptămâni, dl Fotea și primarii PSD făceau mare scandal cu privire la alocarea banilor din fondul de rezervă al Guvernului. Se mirau atunci de ce unele primării conduse de PNL au primit mai mulți bani. Iată motivul, stimați pesediști! Voi dați banii județului discreționar, în funcție de interesele voastre politice. Ați ignorat toate localitățile conduse de primari PNL, pe gălățenii din aceste comunități.

Banii veniți de la Guvernul României nu au făcut altceva decât să creeze o echilibrare a situației fondurilor acordate către primăriile din județ! Dacă era după voi, pesediștii, primăriile conduse de PNL ar fi trebuit să intre în faliment.

PNL Galați a votat împotriva acestor hotărâri marca Fotea&PSD! Banii gălățenilor ar trebui să fie alocați echilibrat, în funcție de nevoile comunităților, nu în funcție de interesele de partid ale PSD!

 

Deputat Stângă George Cătălin

Președinte PNL Galați