Sancţiuni de 37.000 lei pentru nerespectarea măsurilor impuse de pandemie

 

Peste 3.000 de societăţi, 6.000 de persoane şi 419 mijloace de transport verificate

În perioada 29 – 31 octombrie 2021, polițiștii gălățeni au intensificat acțiunile de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19. Au fost organizate acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun.

În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, peste 6.000 de persoane și 577 de societăți comerciale. Polițiștii au controlat peste 3.370 de locații (dintre care 364 restaurante, terase, cluburi), precum și 419 mijloace de transport persoane.

Au fost aplicate 290 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 37.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID – 19.

De asemenea, ca urmare a controalelor efectuate, polițiștii au constatat comiterea a trei infracțiuni, întocmind dosare penale.

Astfel, la data de 29 octombrie, polițiștii au depistat, într-un restaurant, de pe strada Portului, din municipiul Galați, un bărbat, de 26 de ani, care ar fi prezentat la control, un certificat verde fals. Alți doi bărbați, de 39 și 52 de ani, au fost depistați de polițiști, primul, în incinta unei săli de jocuri de noroc, cel de-al doilea, într-un bar, din municipiul Galați, stabilindu-se că, pentru a li se permite accesul, au prezentat angajaților certificate verzi aparținând altor persoane.

Acțiuni de acest fel vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei, se arată în comunicatul IPJ Galaţi.

Se recomandă cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.