Dispute aprinse în Consiliul local privind conduita Pieţe Prest Tec SRL

 

Ieri, 2 noiembrie, la Sala Studio a Casei de cultură s-a desfăşurat şedinţa extraordinară de îndată a Consiliului local Tecuci. Din 19 consilieri în funcţie, în sală au fost prezenţi 17 consilieri locali, de la şedinţă lipsind doi consilieri UIPT. Unul dintre aceştia, respectiv consilierul local Claudiu Gavril, a ţinut să participe la discuţii prin telefon, purtători de cuvânt fiind, pe rând, consilierii Florin Grama şi Remus Pascal.

Cu două proiecte pe ordinea de zi, un al treilea punct vizând aprobarea procesului verbal din întâlnirea precedentă, şedinţa ar fi trebuit să se încheie după un sfert de oră, cel mult 30 de minute. În cele din urmă a durat de la ora 16 până la 17.30, iar întâlnirea nu a fost lipsită de scandal.

Un consilier local din partea PNL a arătat că este o lipsă de respect din partea celor două directoare de la SC Pieţe Prest Tec SRL care nu şi-au făcut simţită prezenţa nici atunci când au fost investite, nici acum când se discută un proiect important pentru societatea pe care o conduc. Argumentele consilierilor locali UIPT aduse în apărarea celor două directoare au fost presărate cu injurii, despre care vă putem spune încă de pe acum că nu vor fi menţionate în procesul verbal.

Pe parcursul întâlnirii au fost discuţii aprinse privind HCL nr. 77 din 25 iunie şi HCL nr. 94 din 29 iulie 2021.

Reamintim cititorilor faptul că prin HCL 77 „Personalul şi patrimoniul Serviciului Administrare şi Întreţinere Cimitir din cadrul Societăţii Administrarea Cimitirelor şi a Spaţiilor Verzi SRL va fi preluat de către Societatea Pieţe Prest Tec SRL Tecuci după ce se adoptă Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Tecuci privind Contractul de delegarea a gestiunii”, iar prin HCL 94 „Se aprobă delegarea gestiunii prin atribuire directă a Serviciului public de administrare a Cimitirului Municipal către SC Pieţe Prest Tec SRL Tecuci”. HCL 77 a trecut cu 10 voturi, fiind votată de consilierii locali PSD şi UIPT, iar HCL 94 a primit votul unanim.

Se pare că administraţia SC Pieţe Prest Tec SRL refuză să pună în practică cele două hotărâri ale Consiliului local Tecuci, respectiv să preia personalul şi patrimoniul Cimitirului Eternitatea. A fost nevoie de multă putere de convingere pentru a-i face pe consilierii locali UIPT să înţeleagă că refuzul contravine celor două hotărâri votate de ei şi constituie infracţiune. Consilierii locali PSD s-au abţinut de la această dezbatere verbală.

Din păcate, înregistrarea video a şedinţei nu este disponibilă, persoana care ar fi trebuit să se ocupe de acest lucru nefiind prezentă. Tecucenii au pierdut astfel un spectacol care, în alte condiţii, s-ar fi jucat cu casa închisă.