Poliţia Rutieră: 992 sancţiuni în valoare de 175.000 lei, 45 permise suspendate

 

În perioada 29 octombrie – 4 noiembrie a.c., efectivele de poliție rutieră și ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, au acționat, pe drumurile naționale și județene, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, atât în rândul conducătorilor de autoturisme, cât și a celor de mopede, biciclete și trotinete electrice.

În cadrul acțiunilor, au fost constatate 992 de contravenții, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare de 175.000 de lei, dintre acestea 131 fiind pentru nefolosirea centurii de siguranță de către conducătorii auto și pasagerii din autovehicule și 154 pentru nerespectarea legislației rutiere în vigoare, de către conducătorii de biciclete și trotinete electrice.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 45 de permise de conducere, dintre care 21 pentru consum de alcool, și au retras 15  certificate de înmatriculare.

Totodată, s-a constatat comiterea a 10 infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducere sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive și conducere fără permis.