Percheziţii: 10 persoane conduse la audieri pentru activităţi de prostituţie

 

Joi, 11 noiembrie 2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat un număr de trei percheziții domiciliare. Percheziţiile efectuate pe raza judeţului Galaţi au vizat o cauză privind comiterea infracţiunii de trafic de persoane în formă continuată.

În perioada 2012 – 2019, un inculpat în vârstă de 44 de ani a recrutat direct şi nemijlocit, prin inducere în eroare, cu utilizarea metodei „loverboy”, două persoane vătămate de sex feminin în scopul exploatării sexuale, se arată în comunicatul DIICOT Galaţi.

Ulterior, prin menţinere în eroare, le-a asigurat transportul și cazarea în locaţii de pe teritoriul Spaniei şi Italiei. Acolo, le-a supravegheat şi le-a controlat libertatea de mişcare şi comunicare, în mod direct sau prin intermediul unor interpuşi, le-a implicat în consumul de droguri de risc şi în activitățile de trafic de droguri de risc. Folosind constrângerea fizică şi psihică, le-a determinat să practice prostituția pe perioade diferite de timp, beneficiind de sumele de bani obținute de către acestea.

În prezent, bărbatul este încarcerat pentru executarea unei pedepse de 4 ani şi 3 luni închisoare pentru comiterea unor infracţiuni de introducere în ţară, fără drept, de droguri de risc şi trafic de droguri de risc, iar una dintre victime a decedat într-un spital din municipiul Galaţi din cauza unei afecțiuni medicale.

La sediul DIICOT au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 10 persoane. Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Galați şi al jandarmilor din cadrul IJJ Galați. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.