Prezenţă fizică la cursuri în localităţile cu incidenţă sub 3 la mie

 

Începând de luni, 22 noiembrie, elevii şi preşcolarii vor merge la școală și grădiniță în format fizic, în localităţile în care incidenţa cazurilor de coronavirus este sub 3 la mie. Ordinul comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii prin care se aprobă prezența în funcţie de incidenţă, indiferent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învăţământ, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, 16.120 de unități de învățământ, cu personalitate juridică și structuri arondate, din totalul celor 17.912 existente la nivel național, inclusiv unitățile conexe, vor funcționa cu prezență fizică. Numărul total de elevi/preșcolari din aceste unități este de peste 2.600.000. Alte 1.792 de unități de învățământ vor continua cursurile în sistem online.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi a publicat unităţile de învăţământ în care se vor desfăşura cursuri cu prezenţă fizică, dar şi pe cele unde cursurile se vor desfăşura online. Este adoptată o soluţie hibridă, astfel încât în localităţile în care incideţa cazurilor e sub 3 la mie cursurile tuturor unităţilor de învăţământ se vor desfăşura cu prezenţă fizică, iar în localităţile în care depăşeşte 3 la mie prezenţa fizică este permisă doar în unităţile în care rata de vaccinare este peste 60%.

În Municipiul Tecuci incidenţa cazurilor de coronavirus este sub 2, fiind de 1,57 la mie. În toate unităţile de învăţământ din Municipiul Tecuci cursurile se vor desfăşura în format fizic începând de mâine, 22 noiembrie.

Zece localităţi din judeţul Galaţi au o incidenţă peste 3 la mie. În aceste localităţi se vor desfăşura cursuri cu prezenţă fizică doar în acele unităţi în care rata de vaccinare a personalului este mai mare sau egală cu 60%.

Alte 32 de grupe sau clase au cursurile suspendate datorită cazurilor de îmbolnăvire cu SARS COV 2. Dintre acestea, 28 sunt din Municipiul Galaţi, două din Piscu, şi câte una din Cudalbi, respectiv Cuza Vodă.

Desfăşurarea cursurilor în săptămâna 22 – 26 noiembrie 2021 în unitățile de învățământ din județ

Clase / grupe cu activitate suspendată datorită cazurilor de îmbolnăvire