Verificări ale Poliţiei Rutiere: 927 sancţiuni în valoare de 257.000 lei. 90 de permise reţinute

 

În perioada 15 – 22 noiembrie a.c., efectivele de poliție rutieră și ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, au acționat, pe drumurile naționale și județene, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră. Verificările au fost făcute atât în rândul conducătorilor de autoturisme, cât și a celor de mopede sau biciclete.

În cadrul acțiunii, au fost constatate 927 de contravenții, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare de 257.000 de lei, dintre acestea 131 fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 67 pentru traversare neregulamentară (pietoni),  87 pentru nerespectarea legislației rutiere în vigoare de către conducătorii de biciclete și mopede, 518 pentru alte abateri la regimul rutier.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 90 de permise de conducere (14 pentru consum de alcool, 23 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru neacordare prioritate vehicule, 12 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea). Au fost retrase 42 de  certificate de înmatriculare.

S-a constatat comiterea a 19 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 10 de conducere sub influența alcoolului și 3 de conducere sub influența substanțelor psihoactive.