Semnal de alarmă tras de un consilier local privind uzura prematură a parcului auto al CUP

 

În urmă cu opt ani Municipiul Tecuci a achiziţionat trei autogunoiere compactoare marca DAF Farid, de 250 cai-putere, fiecare autovehicul având capacitatea de 18 metri cubi.

La ultima şedinţă a Consiliului local, consilierul Ionel Leonte a ridicat problema utilizării necorespunzătoare a vehiculelor aflate în dotarea Companiei de Utilităţi Publice Tecuci. Acest lucru a condus la uzura prematură şi la desele reparaţii.

„Trebuie făcută o analiză privitoare la ce a gândit fostul director şi fosta administraţie. S-a refuzat a se mai face acele intervenţii în termenul de garanţie şi service-ul unde trebuia făcut, nu s-a urmărit încărcarea gunoiului la capacitatea proiectată şi au fost foarte multe intervenţii şi reparaţii făcute datorită excesului de greutate şi a exploatării necorespunzătoare”, a precizat consilierul local Ionel Leonte.

În România se importă astfel de maşini, cu o vechime de 10 – 15 ani, sunt puse în funcţiune şi funcţionează. La noi se cumpără maşini noi, iar după câteva luni încep reparaţiile. Mai mult, chiar dacă vehiculul era în garanţie, reparaţiile au fost făcute cu alte firme decât cele agreate, stipulate în contractul de garanţie.