Start la iluminatul festiv în Tecuci – FOTO

 

Astăzi, 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, sute de copii însoțiți de părinți ori bunici așteptau înainte de ora 17 cuminți în Parcul central Alexandru Ioan Cuza aprinderea beculețelor, a iluminatului festiv.

Fiind și zi de mare sărbătoare, care vestește începerea sărbătorilor de iarnă, Parcul a fost animat cu persoane de toate vârstele, copiii așteptând și prezența personajelor animate mult cunoscute.

 Trupa „Pyk și Pok” a început numărătoarea inversă împreună cu cei prezenți pentru inaugurarea iluminatului festiv, apoi fiecare a pătruns în lumea basmelor, unii fiind fermecați de personaje, alții de lumini și ornamentele din Parc. Majoritatea se fotografiau și intrau în poveste, acesta fiind doar începutul unor sărbători care de ceva timp ne-au lipsit din cauza pandemiei.

Chiar dacă ceața și-a făcut apariția, nu a fost o piedică în calea distracției, iar cei care se ocupă cu instalarea luminițelor încă mai au de muncă. Conducerea Primăriei, edilul Lucian Costin a participat la eveniment, dorind ca toți copiii să se bucure de acest prilej, iar Casa de cultură a făcut posibilă prezența personajelor de basm care interacționau cu cei mici.