Nicoreşti: Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală

 

Miercuri, 15 decembrie 2021, în continuarea activităților ce se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lânga Tribunalul Galaţi, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Judeţean Galați – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului Criminalistic, sprijiniți de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice dar și de reprezentanți ai Administrației Naționale Apele Române, respectiv Gărzii de Mediu, au pus în executare un număr de cinci mandate de percheziție domiciliară.

Mandatele au fost puse în executare astfel: un mandat pe raza comunei Nicorești, județul Galați și patru pe raza orașului Mărășești, județul Vrancea, la sediile sociale a două societăți comerciale, la punctele de lucru și la domiciliul administratorului acestora. Cele două societăți comerciale desfășoară activități în domeniul exploatării și comercializării de agregate minerale.

Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate documente contabile și a fost indisponibilizată cantitatea de aproximativ 10.000 mc de agregate minerale, fiind vorba de opt sortimente de pietriș de diferite dimensiuni și de nisip, extrase din terasamentul râului Siret atât de pe raza județului Galați, cât și de pe raza județului Vrancea, în valoare totală de 300.000 lei.

În cauză vor continua cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. De asemenea, reprezentanții Gărzii de Mediu au aplicat un număr total de patru sancțiuni contravenționale în valoare totală de 140.000 lei.