ANM: Ploi, polei, vânt puternic şi ninsori

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod Galben şi o informare valabile în următoarea perioadă.

Astfel, până duminică, 26 decembrie, ora 10, în nordul, centrul și vestul țării temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, iar cantitățile de apă, acumulate pe tot parcursul intervalului, vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precădere în zona deluroasă și montană aferentă.

Pe parcursul zilei de vineri, 24 decembrie, în zonele joase de relief precipitațiile se vor transforma treptat în ploaie, iar îndeosebi în noaptea de vineri spre sâmbătă, 24/25 decembrie și sâmbătă, 25 decembrie, la munte, la altitudini mai mici de 1.700 m, vor predomina ploile, determinând topirea stratului de zăpadă. Local se va forma polei.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45…55 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Cod Galben

 În intervalul 24 decembrie, ora 2 – 24 decembrie, ora 14, vântul va prezenta intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

În Munții Apuseni, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.