Dotări substanțiale la Școala „Dimitrie Sturdza” prin grija unui om cu inimă mare – FOTO

 

De ieri, 28 decembrie, la Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza” Tecuci se înlocuiește tâmplăria, veche de ani mulți, cu alta PVC care să economisească considerabil plata la căldură și să fie în pas cu timpurile actuale.

Montajul geamurilor se face complet la trei clase școlare, cancelarie, trei holuri, două anexe laboratoare. Comanda și furnizarea tâmplăriei PVC tehno 70, precum și montajul aferent a fost făcută de Asociația Balinte Ionela la firma Echipa de Tâmplărie SRL Focșani.

Costul noii tâmplării este de 36.810 lei iar achiziţia a fost posibilă datorită inimosului om de afaceri Cătălin Pavel, administrator MTC Construct SRL Tecuci.

 Tot prin Asociația Balinte Ionela, Cătălin Pavel a dorit achiziția unui sistem Smart Board 75, display interactiv cu kit videoconferință și laptop, precum și un sistem de operare Microsoft , aceste aparaturi fiind necesare Școlii „Dimitrie Sturdza”. Acestea au costat 14.957 lei și au intrat în gestiunea Școlii în luna decembrie a.c.

Directorul Școlii „Dimitrie Sturdza”, Florentina Golea, a mulțumit omului de afaceri Cătălin Pavel pentru sponsorizarea făcută: „Suntem extrem de mulțumiți și fericiți că cineva și-a îndreptat privirea către educație, lucru care se întâmplă mai rar.

Suntem onorați că primim această mână de ajutor de la dumnealui. Ne-a ajutat cu geamurile de termopan pe partea de sud, cu o tablă interactivă performantă, ne-a oferit și doi stâlpi de iluminat care trebuie instalați și mai avem promisiunea de la dumnealui și echipa MTC că ne mai sprijină cu table interactive. Ajutorul dat școlii noastre este substanțial. Dl. Pavel este un deschizător de drumuri, în sensul că privind către o școală și investind în ea, se gândește la viitor. Și doar așa, investind în educație putem schimba lumea în una mai frumoasă și mai bună. Mă bucur că i-am atras atenția, că suntem o școală cu potențial, care investim în copii și că orice sprijin ridică pe culmile performanței actul didactic.

 Această investiție are ecou și mai târziu, în sensul că facturile de la gaze și energie, vor fi mult mai mici. Plăteam câte 8 mii lei gazul pe lună, am reușit să punem noi geamuri pe partea de nord a școlii pentru că atâția bănuți am avut iar pe partea de sud aveam doar două clase făcute prin Asociațiile de părinți.

Foarte rar e dat să te întâlnești cu o persoană în care se să întrunească cele mai alese însușiri care ar trebui să caracterizeze <omul> în adevăratul sens al acestui cuvânt.

Pentru noi, cei care îl cunoaștem, omul Cătălin Pavel, ne poate fi un exemplu și un îndemn. Merită pe deplin să-i exprim recunoștința și mulțumirile mele pentru tot ce face în cel mai discret mod posibil, cu mult tact, dăruire și eficiență maximă.

Când intri în sala de clasă te conectezi cu viitorul, când investești într-o școală deja schimbi lumea într-una mai bună și mai frumoasă”.