Reorganizarea societăţilor tecucene a intrat în impas

 

Reorganizarea societăţilor aflate sub tutela Consiliului local Tecuci este departe de a se fi încheiat, chiar dacă noile conduceri, de la Pieţe Prest TEC şi CUP, nu sunt de aceeaşi părere.

Este nevoie în continuare de diminuarea schemei de personal astfel încât cei care încă mai taie frunze la câini să fie trimişi în privat. Acolo pot tăia câtă frunză doresc dacă le permite patronul şi nu, ca până acum, pe banii contribuabililor tecuceni.

Poate că cel mai cunoscut caz este al angajatului 70707. Nimeni nu ştie cine este sau unde lucrează în cadrul societăţii respective, dar continuă să încaseze salariu ca şi cum ar face ceva. Nimeni nu ştie cum îl cheamă, 70707 fiind numărul cu care a participat la concurs atunci când a fost angajat. Adevăratul său nume intră sub incidenţa legii privind Protecţia Datelor Personale şi nu poate fi deconspirat pentru un simplu moft cum ar fi acela că încasează salariu fără să facă nimic.

De asemenea, nimeni nu îndrăzneşte să îl dea afară, pentru că una e să angajezi o persoană care apare în catastife drept 70707 şi alta e să îl pui pe liber fără să ştii cine e. În afara unui număr de cont în care banii sunt vărsaţi lunar, responsabilii societăţii tecucene nu au nimic. Funcţionarii băncii au refuzat să demistifice acest mister invocând, la rândul lor, legea privind Protecţia Datelor Personale.

Cazul stârneşte nedumerire şi în rândul colegilor săi din cadrul societăţii care recunosc că s-ar putea să-l fi întâlnit pe 70707, dar nu-şi amintesc cum arată, dacă este femeie, bărbat, înalt ori scund, cu mustaţă sau fără. L-ar da cu plăcere afară, ca să nu încarce schema excesiv, dar, din păcate, nu ştiu cine este.

Astfel, reorganizarea celor două societăţi a intrat în impas. Nimeni nu poate garanta că nu există cazuri similare, iar municipalitatea nu vrea să îşi asume debandada din societăţi.